Függönyök és sötétítők – 2022 trendjei

Napvitorlát bont a GIBUS
Év Háza: lássuk, mi tetszik a közönségnek 2021-ben!
Koronavírus és önkéntes karantén

A függönyök és sötétítők a belső tér fontos elemei, praktikus funkciókat látnak el – védelmet nyújtanak a napfénytől és a kívülről kíváncsiskodó tekintetektől, mindezek mellett még esztétikusak is. A színviláguk, textúrájuk, dizájnjuk miatt gyakran a belső terek meghatározó kiegészítőivé válnak vagy csak harmonikusan illeszkednek a szoba általános stílusához, jól hangsúlyozva azt.

A függöny típusának kiválasztásakor a fő kritérium az adott helyiség díszítésére választott tervezési stílus, ennek megfelelően a tervezők és lakberendezők évente eredeti ötleteket kínálnak az ablakdekorációhoz.

Kreatív függönytrendek 2022-ben
Jelenleg a tendencia a minimalizmus, a pompa és az összetett szerkezetek elutasítása, kivéve, ha ezt természetesen a belső tér stílusa jelzi. Előnyben részesítik a választékos, meglehetősen sokszínű függönyöket, amelyek nem tartalmaznak dekorációt, drapériákat és fodrokat. Mindennek rendkívül egyszerűnek kell lennie, a bonyolult kialakítású termékek már háttérbe szorultak. A római, japán és skandináv függönyök diktálják a divatot, az osztrák és francia függönyök segítenek romantikus hangulatot teremteni amolyan Provence stílusban. Ami a 2022-es függönytrendek anyagát illeti, a tervezők sokféle megoldást kínálnak. A hazai online boltok igen hatalmas kínálatában találhatunk nehéz, masszív anyagokat és könnyed mintákat. A választást a szoba stílusa, valamint elhelyezkedése és megvilágítási foka határozza meg.

Függönyök és sötétítők a nappaliban
A nappali minden házban az a hely, ahol a lakók összegyűlnek, és a vendégeket fogadják. Olyan, mint a ház arca, ezért szépnek és vonzónak kell lennie, tükrözze a tulajdonosok stílusát és ízlését. Ha röviden szeretnénk megfogalmazni a függönyök és sötétítők 2022-es szezonjának divatirányzatait, akkor ez a három szó fejezi ki a lényeget: elegancia, luxus, eredetiség.

Lehetséges-e három ilyen tökéletes tulajdonságot kombinálni ugyanabban a függönyben? A technika fejlődésével immár ez is elérhetővé vált: a 3D függönyök tematikus kialakításának választéka nagy és változatos, népszerűek a gyümölcsök, virágok, állatok és városok mintájával díszített termékek.

Divat a hálószobában
Ha a nappali a ház arca, úgy a hálószoba az intim, meghitt helyiség a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz. Kialakítása a kényelem és az otthonosság megteremtésének gondolatával történik. A tervezők azt javasolják, hogy részesítsük előnyben a visszafogott klasszikusokat, ami tökéletesen hangsúlyozza a kellemes, nyugodt légkört. A kiemelés a függöny és a tüll kombinációja legyen, ugyanakkor a tüllt világos színekben és mintákkal válasszuk (absztrakciós vagy virágmintás mintaként használható). A függönyök nem sötétíthetik el teljesen a helyiséget, erre a célra a legjobb megoldást a sötétítők adják. Ilyen anyagok már 12 ezer forinttól megvásárolhatók, és a sötétszürke poliészter kialakítás a legnépszerűbb termékek egyike. Ami még jó, hogy mosógépben 40°C-on moshatók normál öblítéssel és centrifugálással, arra azonban figyeljünk, hogy a vasalás alacsony hőmérsékleten történjen, és kerüljük a fehérítők alkalmazását.

Függönyök, sötétítők a konyhába?
A konyha függönyeinek kiválasztásnál a fő szempont a praktikum és az esztétika, mindkét kritérium egyenértékű. Egyrészt sok időt töltünk a konyhában, ami azt jelenti, hogy itt szép, kellemes és vidám hangulat domináljon, másrészt a páratartalom és a hőmérséklet változása esetén a függönyöket és/vagy sötétítőket egyszerűen és jól lehessen tisztítani anélkül, hogy befolyásolná a megjelenésüket. A konyhákban jól néznek ki a divatos, gyümölcsök és ételek képével ellátott függönyök.

A gyerekszobába a gyermek választhat egy modellt kedvenc mese-, rajzfilm- vagy képregény-figurájával. Vegyük figyelembe, hogy a túl világos és telített függöny vagy sötétítő hosszabb távon megszokottá és unalmassá válhat.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop