A fürdőszoba és a konyha felújítási költségei

Hogyan tegyük a harmónia szigetévé teraszunkat?
Miért előnyös a sarokkanapé?
Svédek és olaszok a tapétatervezés élvonalában

A konyha és a fürdőszoba egyaránt fontos szerepet játszik otthonunkban. Tervezésük, berendezésük, a későbbiekben a felújításuk mind-mind kisebbfajta kihívást jelent, különösen napjainkban, az elszabaduló árak mellett.

Milyen költségekkel kell számolni a fürdőszoba, konyha felújításakor? Nyilvánvalóan e helyiségek felújítása meglehetősen sok kiadást generál, különösen, ha a burkolatokon túl a bútorzatot, a háztartási gépeket is cserélni kell, nem is szólva arról, ha a teljes épületgépészeti háttér is felújításra szorul. Közismert tény, hogy az utóbbi időben nemcsak az építőanyagok ára, de a felújítást végzők munkadíja is nagyon megemelkedett.

Mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítása?
Egy kis fürdőszoba felújítása körülbelül 400–500 000 Ft-ba kerül. A költségek becslésekor 10 m²-nyi felületet vettünk alapul. A teljes költség persze a pontos mérettől, az anyagok kiválasztásától, azok minőségétől, valamint a munkaerő díjától is függ. A legdrágább munkák közé tartozik a régi burkolatok eltávolítása és az újak lerakása, a szaniterek felszerelése. A részletesebb információk és tippek a cikk végén található linken találhatók.

Mennyibe kerül egy konyhafelújítás?
A konyhafelújítás költségei kb. 600–800 000 Ft-tól indulnak, a konyha esetében ugyanis számos berendezést, készüléket is hozzá kell számolnunk a várható kiadásokhoz, ami már könnyen milliós tételt eredményezhet. A megadott árak részben emiatt is csak tájékoztató jellegűek – a végső kiadás mértéke függ a helyiség méretétől, minőségi preferenciáinktól, a felújítást végző munkaerő árától, a korszerűsítés költségeit minden esetben egyedileg kell megbecsülni.
A fürdőszoba és konyha felújításával kapcsolatos részletes információk és tippek itt találhatók:
https://otthontitkok.hu/mennyibe-kerul-egy-panel-furdoszoba-felujitasa/

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop