Franciás elegancia a háztetők felett

Radnai Yvette lakberendezőt azonnal a nappali belmagassága és a belvárosra nyíló lélegzetelállító körpanoráma nyűgözte le, amikor belépett a felújítás előtti kaposvári lakásba. A tulajdonos is ugyanezen páratlan adottságok miatt esett első látásra szerelembe a tetőtéri lakással.

franciaeleganciaahaztetok 720

Amikor a közös munka elkezdődött, a fő célkitűzés a lakás teljes kivilágosítása, a nappalin kívüli tetőtéri szobák, közlekedők optikai kitágítása volt, a beáramló fény megkoronázása az anyagokkal, textúrákkal, színekkel. Egy exkluzív, elegáns, de mégis otthonos enteriőr kialakítása volt tehát a megbízó álma. A lakás Kaposvár belvárosában található, a nagyméretű tetőteraszról a teljes belvárosi panoráma elénk tárul, amelynek sajátos hangulatát egy hozzákapcsolódó télikert egészíti ki. A lakás előszobáján át rögtön a hatalmas belmagasságú, többfunkciós nappali térbe érkezünk. A nappaliból dél-nyugati irányba lehet megközelíteni a télikerten át a tetőteraszt, keleti irányba pedig egy hosszú közlekedő vezet a háló- gardrob-, vendég- és fürdőszobákhoz. A nappali tér központjában a kényelmes sötétkék bőr ülőgarnitúra kapott helyett, míg a nappali egy oldalsó zugában egy nyugodt olvasósarok fotellel szolgálja a kikapcsolódást. Színekben a tapéta diszkréten csillanó krémje, a fehérre festett gerendázat, a kék bőrkárpit és a textilek, díszpárnák ehhez harmonizáló színei hangsúlyozzák a bútorok ezüstös szerkezeti elemeit, nem kevésbé a tükrös bútorbetétek eleganciáját. A konyhát a nappalitól egy konyhasziget szeparálja el, ahol a nappali felől két kényelmes bársonykárpitos bárszék kapott helyet. Az étkező is összekötő kapocsként jelenik meg a térben, a nappali bútoraihoz illeszkedő ezüstös lábakkal és fényes üveglappal, égszínkék bársonykárpitú székekkel.

A fő háló térszervezését a mindkét oldalon meredek tetősík megnehezítette ugyan, ám a nagy alapterület lehetővé tette az optimális térelosztást: létrejött egy belső, intimebb hálórész, valamint egy előteret képező rész, ahonnan közvetlenül megközelíthető a fürdőszoba. A tévézést egy olyan mennyezeti konzolos megoldás teszi lehetővé, amivel csak alkalmanként része a térnek a készülék, használaton kívül láthatatlan eleme. Ugyan a hálószoba teljes hátsó falát beépítették, egy további gardróbszoba is szolgálja a tárolás igényeit. A közlekedőből nyíló további szobák vendégek fogadására, illetve pihenésre, olvasásra való elvonuláshoz teremtenek további lehetőséget. Számomra is nagy élmény volt ennek a kaposvári megbízásnak a teljesítése, a kissé arisztokratikus, franciás stílus kialakítása, amely munkát a megrendelővel kialakult mély bizalmi kapcsolat is felejthetetlenné tesz.

  

Célom a megbízók érzéseinek formába öntése, a tér életre keltése. A kiindulópont a lakók egyénisége, ízlése, életvitele. Szeretem az egyszerűt, a hívogató, meleg otthonokat, kerülöm a túlzásokat, és hiszem, hogy a kevesebb mindig több.

luxusesotthonossagpecsett portre

Radnai Yvette
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop