Francia-skandináv randevú

Tető és tetőtér hőszigetelése
Dinamikus színek, funkcionális terek
Rosegold a Várhegy alatt

Lyonban mindössze néhány hónap alatt készült el egy fiatal pár 70 négyzetméteres, kedvezőtlen beosztású lakásának teljes megújítása. Az élettér központjában ultramodern, hívogató konyha, indusztriális és skandináv stílus mixében.

A statikus mérnöki diplomával rendelkező Gautier Morel az energetikai felújítások kapcsán került közel a lakberendezés világához. Irodája, a RefR a lakóterek és azok elrendezésének teljes átgondolását és megvalósítását kínálja Lyonban és körzetében. Legújabb munkája ennek a hetven négyzetméteres lakásnak a modernizálása, gyerekkori barátja felkérésére. A régi barátság okán jól indult a közös munka, és mindvégig így is maradt. Barátja első önálló otthonként hitelre vásárolta meg a háromszintes ház földszinti, rossz állapotú lakását. A felújítás elsődleges célja a sötét helyiségek minél több természetes fénnyel való megtöltése volt, amit a lakás déli fekvése meg is könnyített, a nap szerencsére jól körüljárja a házat. A tulajdonos egy nagy, összefüggő tér kialakítását kérte, ahol ragyog a fény.

A nappali uralkodó színpalettája elsősorban a férfiasabb fekete, fehér és vörös, a fürdőszobában pedig a szürke és fa elemek dominálnak. A felújítási munkáknak feszes tempót diktált a házaspár születendő kisbabája, így mindössze három hónap állt rendelkezésre ahhoz, hogy gyerekbaráttá és kényelmessé tegyék a pár jövőbeni otthonát. A térszervezést nagyban átalakítva, minden négyzetmétert jól kihasználva falakat bontottak, így az előszoba, étkező és nappali rész között ajtók nélkül szabad a közlekedés, az intim tereket – fürdőszobát és hálószobákat – pedig folyosó különíti el. Meghatározó anyagként a természetes fa, tégla, cementlapok használatát, stílusként pedig leginkább az ipari és skandináv stílus keverékének megvalósítását kérte a tulajdonos Gautier-től. A téglafal tipikusan az ipari hatást erősíti, egyúttal melegséget visz az enteriőrbe. A tágas nappaliban a sötétszürke konyhabútorral szemben kapott helyet az étkezőrész, kiegészítve egy skandináv stílusú kanapéval. A nagyméretű nyílászárók beépítésével a nappali szerves részévé vált a terasz, a télen-nyáron élményt nyújtó kert látványával.

Fiatalokról lévén szó, a költségtakarékosság is fontos szerepet töltött be az alapanyagok és bútorok kiválasztásánál. Gautier ésszerűen számolt, fix büdzsével rendelkezett, amelyet természetesen tiszteletben is tartott. Az enteriőrökön érezhető a francia tulajdonos házaspár természetesség és modern iránti vonzódása, az összhatást is ezen elemek együttes játéka határozza meg.

Gautier Morel irodája, a RefR, megbízható kézműves- és iparos szakemberekkel arra törekszik, hogy megtalálja az ügyfelei igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelő megoldásokat, megbízásaik a profi tanácsadástól a teljes lakásfelújításig terjednek. franciaskandinavrandev portre
Gautier Morel
www.refr.fr 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop