Fire-teK Duct Protect rendszer

Lakásfestés, akár egyedül is
Tetőcserepekkel segít a Terrán
Krokodil – új, innovatív ragasztók

Kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt újdonság a Knauf Insulation Fire-teK® Duct Protect 30-120°C elnevezésű rendszere, amelyet a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárában Ecose® kötőanyaggal állít elő, kör keresztmetszetű szellőzőcsatornákhoz. Természetes tűzvédelem a biztonságáért.

Fire-teK® Duct Protect rendszer

A Knauf Insulation a Fire-teK® DuctProtect rendszerét a Fire-teK® WM 908 GGB és 910 GGB elnevezésű drótfonatos paplannal, függőleges és vízszintes irányban beépített szellőzőcsatornákhoz fejlesztette ki. A Fire-teK® Duct Protect 30-120°C elnevezésű rendszer kör keresztmetszetű szellőzőcsatornákhoz biztosít megelőző tűzvédelmet. Az ásványgyapot termék egyik oldalán üvegszállal megerősített, szakadásálló alufólia szövet található. Azon túlmenően, hogy védelmet nyújt tűz esetén, a Knauf Insulation Fire-teK® rendszere jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik.
Szintén a kínálatába tartozó, Fire-teK® FM 908 ALB és a Fire-teK® FM 910 ALB elnevezésű, tűzött paplanjainkkal szigetelt kör keresztmetszetű csatornák is tűzbiztosak lehetnek, az EN 1366-1 szabvány alapján. A rendszer 40, 60, 80 vagy 100 mm vastagságú szigetelőanyagokat tartalmaz. Az alkalmazott szigetelés vastagságától függően akár 120 perces tűzállóság is garantálható. A szellőzőcsatorna maximális átmérője nem haladhatja meg az 1000 mm-t.

a Fire-teK® Duct Protect rendszer tulajdonságai

beépítési útmutató

A TELEPÍTÉS LÉPÉSEI

 • A méretre vágott paplan elhelyezése a szellőzőcsatornára.
 • A drótháló hossz- és keresztirányú illesztéseinek lezárása kötőhuzal vagy drótkampó segítségével.
 • Hegesztő tüske vagy alumínium ragasztó nem szükséges.
 • Tartsa szem előtt a maximális méreteket:
  Csőátmérő ≤ 1000 mm
  A menetes rudak/felfüggesztés közötti távolság ≤ 1500 mm
  A menetes rudak/felfüggesztés közötti távolság ≤ 1500 mm

Megjegyzés
A vízszintes szellőzőcsatornák 9 N/mm2 maximális szakítószilárdságú menetes rudakkal vannak felfüggesztve. A felfüggesztést kell szigetelni, a menetes rudakat nem. A szellőzőcsatorna megépítésénél az EN 12237-es követelmény szerint járjon el.

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop