Finomhangolás Budán

A fiatal pár arra vágyott, hogy otthonuk letisztult, világos és modern legyen. Nem kértek fel lakberendezőt a kialakításhoz, mert pontosan tudták, mit szeretnének. Lépésről lépésre haladtak, amíg minden olyan nem lett, ahogy eltervezték.

A Buda egyik legszebb övezetében található villaház 1935-ben épült, és az idők során társasházzá alakították át. Vendéglátónk, Tibor, először egy 70 négyzetméteres lakást vásárolt meg benne, majd három éve lehetőség kínűlkozott ugyanezen a szinten egy 90 négyzetméteres lakás megvásárlására is, s egybenyitásukkal még ugyanabban az évben párjával elkezdték a teljes felújítást. Nagyon határozott elképzeléseik voltak, tudták, hogy mit szeretnének viszontlátni, a teljes koncepciót, stílust, beosztást, a bútorok tervezését is közösen találták ki, nem kértek fel lakberendezőt. A cél egy letisztult, modern, tágas és világos élettér létrehozása volt, amelyet szerettek volna feldobni néhány régi, antik darabbal.

A terek alapszíne a fehér, ebbe ágyazták bele a magas minőségű bútorokat és tárgyakat. Érdekes módon a nappali nem a centrumban van, hanem a lakás egy távolabbi zónájában, ezzel a megoldással az intimitást, az otthonosság érzését kívánták szolgálni. A tér egyik legszebb eleme a polcrendszer, amely külföldi magazinok inspirációja nyomán született. Különös tekintettel a nagy felületre, a cél az volt, hogy elkerüljék a monotonitást, ezért változatos, kissé eklektikus elosztás teszi izgalmasabbá a polcrendszer szerkezetét.  Míg a nappaliban meghagyták az eredeti parkettát, addig az étkező-konyha-előszoba egységébe járólap került, amin nagyon jól érvényesülnek a régi bútorok is. Ilyen a régi étkezőasztal, amely rusztikus, tömör fa, szépen kidolgozott.

Retró székeket választottak mellé, valamennyit égkék mikroplüssel kárpitoztatták. Innen csak egy lépés a konyha, ahol szintén a formák és motívumok jól átgondolt fúziója látható. A nappali polcrendszerének anyag- és formavilága ismétlődik meg a konyhában, ám itt a funkcionalitásra, a praktikumra, a könnyű kezelhetőségre törekedtek. Az otthon minden helyiségében van egy különösen hangsúlyos megoldás, a konyhában például a mintás csempeburkolat. A csempével javasolt óvatosan bánni, mert nagyon erős karaktert ad egy térnek, a szoba előnyére és hátrányára is válhat, Tiborék azonban ügyesen kezelték a szín- és mintaválasztást. A fókuszban elhelyezett étkező- és munkafelület formáját tekintve egy látszólag szigorú négyzetet ír le, ám olyan játékosan alakították ki, hogy szinte az egyik legizgalmasabb darabja lett otthonunknak. Beépített sütővel látták el, mély fiókokat kapott, de bortárolásra is alkalmas.

A pár kedvenc felségterülete a háló, ahol újabb példamutató ötletek sorjáznak. A franciaágy mögött a ház tényleges téglafelületét látjuk viszont, amelyet – miután gondosan megtisztítottak –, fehér festékkel színezték, hogy színvilágában és hangulatában harmóniában maradjon a szoba többi elemével. A franciaággyal szemben egy zuhanyozót alakítottak ki, amely még egy tükröt is kapott, hogy kifejezze a térrészletek összetartozását. A fiatalok elképzelései otthonuk minden szegletében tökéletesen megvalósult, teljessé vált a harmónia egysége, amelyre a koronát legvégül Szabó Bianka lakberendező tette fel, aki a textilek, kiegészítők terén segített a finomhangolásban.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop