Fiatalságra hangolva

Annamari sosem felejti a pillanatot, amikor diplomája átvételének délutánján szülei elvitték Győr belvárosába, és átadtak neki egy lakáskulcsot, valamint Vajda Zsuzsa lakberendező elérhetőségét. A tervező egy olyan otthont alakított ki a számára, amilyennek egy első lakásnak lennie kell: minden részletében tökéletes.

Ifjú vendéglátónk nem tudta, hogy szülei fantasztikus ajándékkal készülnek diplomázása alkalmára: Győr belvárosában megvásároltak számára egy 57 négyzetméteres, erkélyes, pompás panorámájú lakást. A tervezésre Vajda Zsuzsa lakberendezőt kérték fel, aki, miután feltérképezte, hogy Annamari kedveli a modern hangulatot és a természetességet, a pasztelles színeket, ennek mentén kezdte a tervezést.

A lakás térszerkezetét jelentősen átalakítva egy, a konyhával és az étkezővel egy légterű nappali, hálószoba, pici folyosó, vendégszoba (ami később átalakítható gyerekszobává) és fürdőszoba jött létre. A kiindulópont a konyha csempéje volt, ami nagyon tetszett Annamarinak, ezért a lakberendező javaslatára a konyha öt méter hosszú falszakaszán helyezték el, a színeit pedig – a mentát, a narancsot, az olajzöldet – visszahozták a lakás más helyiségeibe.

A pici előszobát nagyméretű ovális tükör és egy igazán nőies ülőke teszi jól használhatóvá. A nappaliban a szürke kanapé az üvegasztallal, valamint az üvegburájú csillárral szépen mutat. A fiatal lány imádja az étkezőjét, mert mint mondja, kifejezetten vagány és stílusos, a nyitott támlájú székek fából és textilből, a csillárok betonból készültek. Annamari napjainak lendületes felütést ad az itt elfogyasztott reggeli. A lakásban egyébként azt érezzük, hogy minden a helyén van: az egyszerű vonalú komódtól a gótikus teret ábrázoló fotón át a rattan virágtartóig a tárgyak megjelenése szép játékot ad.

Bár Annamari keveset alszik és sokat pörög, mégis olyan hálószobára vágyott, ami puha, intim, és ahol az igényes textileké a főszerep. Egyértelműen a fehér a domináns szín, mégis van jelentőségük a színes párnáknak, hiszen elevenséget adnak a térnek. A hálószobához kis alapterületű, de annál szebb és kényelemesebb fürdőszoba csatlakozik, ahol a finoman bordázott csempe jól mutat az egyébként visszafogott környezetben. Az ifjú tulajdonos első otthona a fiatalság, a kezdet, a minőség jegyében született meg., s mint mondja: az is elképzelhető, hogy végleges otthonra talált.

Szeretek értéket növelni, harmóniát teremteni, örömet szerezni megbízóimnak nap mint nap, de természetesen magamnak is. Szeretek a színekkel, mintákkal, formákkal játszani, úgy, hogy a lehetőségből a legjobb eredmény szülessen.
Vajda Zsuzsa
homestager, lakberendező

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop