Otthoni wellness

Egy fárasztó nap után hazaérkezve jó lenne egy wellness paradicsomba érkezni? Erre a kérdésre elsőre a wellness szállodák elérhetetlen luxusa ugrik be, de nem kell feltétlenül csupa drága megoldásra gondolni. A következő oldalakon számtalan olyan ötlet látható, ami sokszor fillérekből vagy akár ingyen, régi tárgyak, anyagok újrahasznosításával is megoldható. Akármit viszünk is ezekből véghez, fontos odafigyelni arra, hogy lehetőség szerint környezettudatos anyagokat és megoldásokat válasszunk, és törekedjünk a zero waste elérésére is, hiszen akkor lehetünk csak igazán egészségesek, ha a Földünk is az.

Ardiente

Strohm Teka

Növények a fürdőben

Az egészséges élet elengedhetetlen feltétele a zöld környezet, a fotoszintézis, az oxigén. Ha kevés időnk van a természetet járni, és nem is kertvárosban lakunk, mindenképpen tegyünk lakásunkba gazdagon növényeket, a fürdőszobába is. Helyezzünk ide sok kisebb, s ha a tér engedi, egy-két méretesebb példányt is.

Jub

Mindent a luxusért

Egy átlagos fürdőszoba nem szól másról, mint burkolatokról, szaniterekről, csapokról és lámpákról, de ez nem kell, hogy mindig így legyen. Ha komódot, kis asztalt, fotelt, térplasztikát, szobrot, dísztárgyakat, régiségeket vagy sok természetes fát szeretnénk a fürdőnkbe, hát tegyük be! Tervezzük ügyesen a szellőzését is a helyiségnek, így értékeink megőrzik állagukat, és sokáig gyönyörködtetnek bennünket.

Hephaistos

Benjamin Moore

Exkluzív megoldások

Különleges csillárokkal, pazar tapétákkal, pompás tükrökkel, klasszikus formavilágú berendezési tárgyakkal szintén erősíthetjük a spa-hatást. Amikor szobahatású fürdőt tervezünk magunk köré, de különleges darabokat vagy burkolatokat választunk hozzá, akkor úgy érezzük magunkat otthonunkban, mintha mindig szállodában lennénk. A sok fa, a márvány és az arany pedig már csak hab a tortán!

Hephaistos

Hogy élmény legyen a pancsolás!

A mosókonyhában történő mosás sem kell, hogy büntetés legyen. Egyszerűen csak alkalmazzuk a fent leírtakat, tegyük meséssé otthonunk egyik legkisebb helyiségét sötét bútorral, feltűnő, mintás tapétával, aranycsappal és fogantyúkkal, és a pihentető házimunka garantált.

Ardiente

Relax

Az otthoni wellness egyik legegyszerűbb módja a pihenés. Gyakorlatilag semmi más dolgunk nincsen, mint bekuckózni kedvenc függő- vagy olvasófotelunkba, vagy lepihenni az ágyba, illetőleg egy relaxfotelbe, ha ilyenünk is van. Kedvenc ülő- vagy fekvőalkalmatosságunk környezetét halmozzuk el zölddel: lehet az falszín, soksok növény, kilátás a természetbe vagy éppen az ágyunk fölé telepített növényfal.

Ardiente

Hephaistos

Még több zöldet!

Nincs elég hely zöld növények elhelyezésére a fürdőben, vagy attól félünk, hogy ha sok növényt teszünk be, lehetetlenné válik a takarítás? Ez esetben érdemes ezt az árnyalatot a padlón, a falakon vagy dekorok formájában bevinni a térbe, illetve izgalmas és különleges hatást eredményez, ha növényi motívumokkal tarkított tapétát, burkolatot vagy kiegészítőket helyezünk el az enteriőrben.

Bevlo

Meleg vörös árnyalattal
Egy kellemes meleg, fakó vagy halványvörös árnyalattal megfűszerezve a fürdőnket igazán izgató, serkentő hatású teret kapunk. A szín megemeli a vérnyomást, ezáltal serkenti a vérellátást, továbbá segíti az adrenalinképzést, ennek köszönhetően csökkenti a fáradtság érzését. Fontos azonban, hogy a vörös mellett ne alkalmazzunk sok színt, inkább a feketét, a fehéret, illetve a kő és fa barna árnyalatait részesítsük előnyben.

Benjamin Moore

Top 5 trend

 • Az otthoni wellness egyik alappillére a zuhanyozás, ami ha fény- és hangterápiával is jár, sikeresen maximalizáljuk a spa-hatást. Ne felejtsük, hogy már kaphatók polccal egybeépített zuhanyszettek vagy 180 fokos zuhanyrendszerek, amelyek egy mozdulattal elrejtik a kézi zuhanyfejet és gégecsövet.
 • Igaz, nem feltétlenül divat, sokkal inkább pénz kérdése, de egy otthoni ellenáramoltatós beltéri medence, illetve sportszoba megléte a lehető legjobb út az egészséges élet felé. De persze csak akkor, ha használjuk is őket!
 • A most divatos szabadonálló vagy félig beépített kádak egyaránt lehetővé teszik a teljes ellazulást, főként, ha kádra tehető fa polcot is veszünk hozzá a relaxálásunkat segítő kellékek elhelyezésére.
 • A sok természetes fény és a kültéri növények látványa szintén az otthoni wellness elengedhetetlen része.
 • Fürdőinkbe ne felejtsünk el betenni illóolajokat, fürdősókat, természetes alapú kozmetikumokat és textileket, azaz papucsot, fürdőköpenyt, törölközőt, szőnyeget, és ha fér, egy párnázott széket, puffot vagy fotelt is.

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop