Férfias loft 44 négyzetméteren

A loft lakások hangulata mindig nagyon sajátos, már csak a tér ipari jellege miatt is. Vendéglátónk arra vágyott, hogy nem túl nagyméretű otthonát a lakberendező a loft stílus szerint alakítsa ki. E szép feladat nem kis kihívást jelentett.

A loftok az 1970-es években terjedtek el Angliában az ipari negyedekben kiürült raktárak, gyárak épületeiben. Az ipari dizájn évek alatt népszerű lett világszerte, s ma már a legelegánsabb és legdrágább otthonok között is szép számmal találunk loftokat is. Vendéglátónk azt kérte Nagy Balázs kivitelezőtől, hogy Izabella utcai lakását úgy alakítsa ki, mint egy loftot. A feladat már csak azért is kihívást jelentett, mert mindösszesen 44 négyzetméteren kellett megoldani. Az évek óta rossz állapotban lévő lakás egyedi adottsága a belső, 1 méteres szintkülönbségből, illetve az 5,3 méteres belmagasságból adódott. A felújítás alapkoncepciója a belmagasság kihasználása, és egy modern, különleges enteriőr kialakítása volt. A lakás egészére jellemző a különleges falburkolat. Vendéglátónk úgy véli, a lakás egyediségét, szépségét a sok fa falburkolat adja, valamint a parketta vagy a famintázatú padlóburkolat az étkezőben. Mindenhol a tölgyfa színe és mintázata jelenik meg, erősítve a terek egységességét.

Fontos látványelem a burkolatlan téglafal is, amivel újabb kihívással kellett szembenézniük a felújítás során, mert a vakolat lebontása után nyilvánvalóvá vált, hogy az eredeti téglafalat nem lehet tisztítani, ezért szeletelt, fugamentes téglaburkolatot kapott. A loftoknak megfelelően a lakás sehol nem zsúfolt, levegős, szellős, kevés bútorzattal. Vendéglátónk imádja a repülést, a szárnyalást, ezért egy régi repülőgép fotója került a nappali központi falára. Izgalmas a hálószoba is, ahol alig vannak zárt falak, mégis sikerült a férfias és elegáns hangulatot megőrizni. Ugyanez elmondható a kicsiny fürdőszobáról, ahol a fa, a sötét színek, a látható szerkezetek remekül találkoznak egymással. Vendéglátónk egy nyárvégi napon vette birtokba otthonát, amelyről azt mondja, hogy tökéletes: a belvárosban van, egy kellemesen élhető, nem túl nagy lakásban, mégis a ’70-es évek loftjaiban érzi magát, akármerre is néz az otthonában…


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop