Felújítás acél cserepeslemezekkel

A felvonó: velünk vagy ellenünk –
Előtakarékosság lakáscélra
Kazáncsere és kéménybélelés

A mára már 30-40 évessé öregedett palatetős családi házak tetőfedése nagyrészt bemohásodott, átengedik a csapadékot, ráadásul a klímaváltozás miatt napjainkban mind gyakrabban tomboló 130-140 km/h erősségű szélviharokkal is számolnunk kell, amelyek még az új tetőket is képesek megbontani. Megbízható megoldást nyújthatnak, természetesen szakszerű kivitelezést feltételezve, az acél cserepeslemezek.

 

 

Mivel a pala könnyű súlyához készült tetőszerkezetek többnyire kis keresztmetszetű faanyagokból készültek, ezekre a szerkezetekre lényeges megerősítés nélkül nem lehet 20-30-45 kg/m2 súlyú agyag- vagy betoncserép-fedést készíteni. Az elmúlt évtizedben elterjedtté vált a palatetők bontás nélküli felújítása. Költséghatékonysága mellett a módszer biztos vízzárást nyújt, szakszerű kivitelezéssel esztétikus megjelenést biztosít.

 

A természetes hatásért

Hazánkban mára már többféle cég terméke közül választhatunk, amennyiben acél cserepeslemezzel kívánjuk megoldani a fedést (Icopal, Lindab, Ruukki stb.). A termékek között vannak látványukban a hagyományos cserépfedés hatását keltő tetőfedő anyagok, így például a speciális kőzúzalékkal bevont lemezek. A gyártók termékpalettáján minden szükséges kiegészítő megtalálható.
A felújítások során sajnos számos rossz megoldással is találkozhatunk. Előfordulhat, hogy a régi palára, tetőcserépre nem időtálló, korszerűtlen anyagok kerülnek – sokszor ráadásul szakszerűtlen munkával -, amelyek csak rövid távra szólnak. Pedig a régi tető meghagyása mellett szóló érv az is, hogy veszélyes hulladéknak minősül az azbesztpala, így bontása és ártalmatlanítása igen költséges.

Megfelelő szerszámok, egyedi szaktudás

Mivel az acél cserepes tetőrendszer beépítése eltér a hagyományos tetőszerkezetek építésétől, ehhez a korszerű rendszerhez megfelelő szerszámok és egyedi szaktudás is szükséges. A minőségi anyagok gyártói ezért többnyire ajánlják szakkivitelezőiket, akik az ország egész területén megtalálhatóak, megrendelhető a teljes tetőfedő rendszer a szereléssel együtt, vagy csak bizonyos, meghatározó részmunkálatok. Ne a munkadíjon akarjunk spórolni, hiszen a szakkivitelezői munka a garancia arra, hogy nem barkácsmunkát kapunk.

Különleges rögzítés

Az acél cserepeslemezekkel történő fedést – amennyiben kivitelezése szakszerű – különleges rögzítése teszi tartóssá, így a fedést nem tudja megbontani egy átlagon felüli, 190 km/h szélvihar sem, valamint ennek a rögzítési technikának köszönhetően nem tud bejutni a fedés alá sem a csapóeső, sem a porhó. Tartósságukat az adja, hogy kiváló minőségű acélból készülnek, nagy terheléseket bírnak, nem repedeznek, nem törnek.
A cserepeslemez kialakításának köszönhetően számos tetőformára alkalmazható, már alacsony (kb. 10-14 fokos) tetőhajlásszögtől is. Az acél cserepeslemezek átlagos súlya 5-7 kg/m2, szemben a hagyományos cserépfedések 20-45 kg/m2 súlyával, ezért a lemeztetőhöz a régi tetők felújításakor nem kell a szerkezetet megerősíteni. Mindez jelentős költségcsökkentést jelenthet a felhasznált faanyag és munkadíj tekintetében.
Az acél cserepeslemez-tetők szerkezete és anyagösszetétele, valamint különleges rögzítési technológiája biztosítja, hogy évtizedeken keresztül képes védelmet nyújtani az egyre változékonyabb és szélsőségesebb időjárási viszontagságokkal szemben.

A cserepeslemez előnyei:

 • szilárd, elegáns és esztétikus megjelenés*könnyű kivitelezés*kis önsúly*100 százalékos vízzáróság*nem igényel gondozást*környezetbarát*alkalmazható új tetőknél és felújításoknál*méretre gyártott elemek
 • Hozzászólások

  0
   0
   Az Ön Kosara
   Your cart is emptyReturn to Shop