Fekete-fehér glamour penthouse

A 88 négyzetméteres Római-parti lakás megvásárlásakor már tudta a tulajdonosnő, hogy a berendezésen túl a burkolat is cserére szorul annak érdekében, hogy egy elegáns, de mégis barátságos otthon szülessen. Radnai Yvette lakberendezővel ekkor indult a közös munka.

A két szoba-nappalis, két teraszos penthouse lakást másfél éve vette birtokba a tulajdonosnő és nagylánya, alapburkolatokkal ellátva, kulcsrakészen. Ekkor keresett meg engem, és elindult a közös tervezés, együtt gondolkodás, amelynek célja egy letisztultan elegáns glamour hangulat kialakítása volt, monokróm színvilággal, fényes felületekkel, ami azonban mégis otthonos enteriőrökben nyilvánul meg. Mivel a lakás a legfelső szinten önálló ingatlanként helyezkedik el, már a bejárat előtt rendelkezésre áll egy lepakolós rész, így már csak jelzésértékű fogadórészre volt szükség kényelmes ülőfelülettel, tükörrel.

A lakásba lépve rögtön elénk tárul a többfunkciós nappali tér, nappalikonyha- étkező hármas egysége. Az átalakítás során beépítettünk egy térelválasztó falat, ami egyrészt funkcionálisan tagolja a konyha-nappali területét, másrészt a teret körbeölelő tágas terasz miatt szükségessé vált a tévé elhelyezéséhez. Ez utóbbi jelentette egyébként a legnagyobb kihívást is, mert bár látványos a hatalmas üvegfelület, de nehéz a bebútorozás, ráadásul két helyen is ajtó nyílik a teraszra.

A teljes nappali, étkező, konyha térre a fekete-fehér-szürke színek dominanciája jellemző, a falak gyöngyházfehér, enyhén csillogó apró mozaikos tapétát kaptak, a padló fényes márványhatású burkolata, az egyedi bútorok fényes fehér frontjai, az ülőbútorok bársony kárpitjai és az ezüstszínű tárgyak, dekorok teszik igazán letisztulttá és elegánssá a lakást. A nappali térből egy beépített gardróbszekrényekkel teli közlekedőn jutunk a hálószobákhoz és a fürdőkhöz.

A két fürdőszoba azonos burkolatot kapott, a kisebbe került a mosó-szárítógép, míg a nagyobb kicsit budoárosabb hangulatú. A szülői hálóból nyílik egy kisebb terasz is, kitűnő hely relaxációhoz, olvasáshoz, pihenéshez, Pécsi lakberendezőként a távolság ellenére is igazi örömmunka volt ez az átalakítás, folyamatos és gördülékeny volt a tulajdonossal a kapcsolattartás a közös hullámhossz miatt.

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése,
alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. fontos a letisztultság, az összhang burkolatok, bútorok, textíliák között, mégis legyen izgalmas pezsgés is a terekben.
radnai-yvette
Radnai Yvette
lakberendező

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop