Duna-parti idill

Vendéglátóink otthona közvetlenül a Duna-parton található, rendkívül szép panorámával. Azt kérték Petróczi-Farkas Anikó lakberendezőtől, hogy egy visszafogott, de mégis modern, barátságos hangulatú otthont alakítson ki számukra.

Budapest egy patinás részén, a Lechner Ödön fasoron épült vendéglátóink 109 négyzetméteres otthona, egy új építésű ház első emeletén. A négyszobás lakás elhelyezkedését és téralakítását tekintve tökéletesen megfelelt a kétgyermekes család igényeinek, belső kialakítását tekintve pedig olyan otthonra vágytak, ahová jó megérkezni egy hosszú nap után, mégis kellőképpen intim. A feladattal Farkas Anikó lakberendezőt bízták meg, aki a téralakítás során a minimalista stílust a belvárosi dinamizmussal, lendülettel ötvözte.

Az enteriőröknek szép keretet adnak a hideg- és melegburkolatok, a klasszikus hidegburkolatok bézs és barna árnyalatúak, a melegburkolatok pedig sötétebb tölgyszínűek. A nappali ablakai a Dunára és a Gellérthegyre néznek, így a tervező a pompás panorámához természetes, meleg színeket és anyagokat használt, mint a fehér, bézs, szürke és fekete kombinációk a bútoroknál, dekoroknál és textileknél.

Minden helyiséget funkcionalitás és a szellős tér jellemez, különösen a nagyméretű ablakokkal övezett nappalit, ahol központi szerep jut a látványos és modern krémszínű kanapénak. A nappalival egy légtérben van az étkező és a konyha, ahol egy reggelizőpult jelzi a funkcióváltást, s amely nemcsak a család számára, de baráti összejövetelek alkalmával is remekül kihasználható. A kerek asztallapos étkezőasztal és a bézs színű étkezőszékek szépen illeszkednek a szoba atmoszférájába, föléje egy high-tech lámpát helyezett el a tervező, ami kicsit megbolondítja az amúgy lágy vonalakkal jellemezhető teret.

A szülők hálószobájában a kényelmes és látványos franciaágy mögé egy egyedileg gyártott fali panel került, keretet biztosítva a nagy boxspring ágynak. Szépen érvényesül a kissé klasszikus jellegű, ugyancsak egyedileg készíttetett fésülködőasztal, nőies hangulattal itatja át a teret. Ez a szoba lett egyébként a szülők kedvenc helyisége.

A nagylány szobája a természetszeretet jegyében született, ezért itt a zöld, a barna és a fehér szín dominál, a franciaágy mögötti mintás tapéta pedig nőies légkört garantál. Vendéglátóink örömmel vették át otthonukat, amelyen azóta sem változtattak semmit. Minden részlet tökéletesen megfelelt számukra, lakásuk megjelenését személyiségükhöz illőnek és időtállónak tartják.

Szeretem bejárni azt az utat, amely az elhanyagolt ingatlanoktól a modern lakásokba vezet. Az én feladatom, hogy új kezdetet teremtsek, amelyben a tulajdonos megnyitja élete következő fejezetét. Otthonra lel, már az első percben.
Petróczi-Farkas Anikó
home stager

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop