Hogyan emeljük ki fénnyel kertünk ékességeit?

Akár kedvenc fánk, szépen gondozott sövényünk vagy egy kedves bokrunk, de egy szobor vagy szökőkút, kerti tó is lehet méltán kertünk büszkesége. Ezek megvilágítását semmi esetre se hagyjuk ki, mert a pazar látvány minden fáradtságot megér.

kanlux-kültéri-vilagitas

A lámpák irányított fényükkel pompásan kiemelik a szükséges részleteket. Egy-egy süllyesztett lámpa, reflektor, leszúrt lámpa minden évszakban más és más hangulatot fog árasztani. Figyeljünk rá, hogy csak kültéri világítást használjunk a kert díszítésére! A kültéri lámpáknak minimum IP44 vagy ennél nagyobb védettséggel kell, hogy rendelkezzenek az időjárásnak való kitettségük miatt. Fröccsenő víznek, öntözésnek, kisebb szilárd tárgyaknak is ellenállnak. Lehetőleg cserélhető fényforrással rendelkező modelleket válasszunk, ezekbe ízlésünk szerinti fényforrásokat tehetünk, meleg fehér vagy neutrál fehér színhőmérséklettel. A LED-el egybeépített lámpáknál válasszuk a magasabb minőségűt, hogy minél tovább élvezhessük a világítás szépségét. Ez esetben is részesítsük előnyben a meleg fehér WW és a neutrál NW színhőmérséklettel jelölt modelleket.

kanlux-kültéri-vilagitas

Kerti tó, csobogó, medence

Tavak, szökőkutak, csobogók esetén megvilágíthatunk dolgokat a vízpartról vagy a víz alól is. Túl nagy fény semmiképpen nem célravezető, több kisebb helyi világítással dolgozzunk. A tükröződések, a fény és a víz összjátéka bámulatos látványt nyújtanak. A víz alá IP68-nál kisebb védettségű lámpát soha ne helyezzünk!

A kerti tó köré vagy a tóba telepített világítás egyedülállóan emeli ki a víz és a körülötte lévő növények szépségét, biztosítva, hogy ez a hely is biztonságos és az esti, éjszakai órákban is a kert ékköve legyen. (AKVEN tólámpa)

kanlux-kulteri-vilagitas

Növények megvilágítása (fák, cserjék, szobrok)

Az irányított lámpafejek tökéletes megvilágítást nyújtanak egy-egy kiemelkedő vagy különleges formájú és szépségű növénynek, ezáltal bámulatos stílust kölcsönözve kertünknek.

kanlux-kulteri-vilagitas

Pazar látvány a növények évszakonként változása egy süllyesztett lámpával vagy leszúrt, irányított fényű lámpával megvilágítva. (GRIBLO, USTI, VORA lámpák)

kanlux-kulteri-vilagitas

Sűrűbb növényzet közé rejtett reflektorok (IQ LED FL reflektor) vagy különböző rejtett világítások varázslatos, sejtelmes hatást hoznak létre.
Ez esetben is általában kisebb teljesítményű fényeket használjunk.

kanlux-kulteri-vilagitas

kanlux-kulteri-vilagitas

Talajba süllyesztett lámpákat is elhelyezhetünk a közlekedőutak mentén. Járdák melletti szegélyekbe javasoljuk a ROGER lámpánkat. A búra speciális alakja, körben kis réseken egyenletesen oszlatja el a fényt, ami egyedülálló fényhatást vált ki, az alacsonyabb részeket, virágokat, szegélyeket hangsúlyozva.

kanlux-kulteri-vilagitas

Talajtakaró kavicsokra vagy füves területre telepíthetünk látványos gömb, illetve kőhatású lámpákat, melyek önálló díszítő elemek is lehetnek. (STONO lámpák változatai) Ezek a lámpák jól mutatnak akár hideg fehér színhőmérséklettel is, de mindig ügyeljünk a többi világítással való összhatásra.

kanlux-kulteri-vilagitas

A díszítő fények sejtelmes játéka

Ezek a dekorációs világítótestek teszik széppé, hangulatossá a kertben töltött nyári estéinket. Akár hatalmas kerttel rendelkező házunk van vagy csak egy kisebb udvarunk, mindannyian vágyunk a szabadba, hogy jobban érezzük magunkat. Már kevés beruházással, de ízléssel készített világítással emelhetjük a komfortérzetünket és hangulatunkat.

A fények bensőséges meleg érzést keltenek, biztonságot adnak és növelik a kinn töltött idő minőségét. Lámpáink segítenek, hogy elbűvölhesse látogatóit, és az Ön kertje mindenki számára ne csak praktikus, de varázslatos és elbűvölő élményt nyújtson.

kanlux-kulteri-vilagitas

Válassza díszítő kültéri világításhoz is a KANLUX lámpáit és fényforrásait!

kanlux-kulteri-vilagitas

kanlux-vilagitas

www.kanlux.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop