Fekete a nappaliban

A fekete szín elegáns és divatos, azonban óvatosan kell használni a belső térben. Vajon jól mutat majd egy fekete kanapé? Nézzük hát, hogyan integrálhatjuk a fekete színt ötletesen a nappali elrendezésében.

A fekete már évek óta nem ment ki a divatból, és úgy tűnik, semmi sem árnyékolja be diadalmenetét. A fekete ruhához vagy nadrághoz hasonlóan a fekete kanapé is szinte bármihez párosítható. A lakberendezők és belsőépítészek már évek óta hangosan hangoztatják, hogy a fekete már nem vitatott választás a belsőépítészetben, és végleg a semleges színek egyikévé vált. A szoba feketével való berendezése még soha nem volt ilyen egyszerű ezekkel a legjobb tippekkel és trükkökkel.

Lakásunk berendezésekor nem érdemes mindig csak a legújabb, sokszor csak egyszezonos trendeket nézni, hiszen aligha végez valaki évente-fél évente egy-egy nagyobb felújítást az otthonában. Ezért érdemes megbizonyosodni arról, hogy az általunk használt belső terekben is olyan időtlen dizájnelemek jelenjenek meg, amelyek hosszú évekig tetszetősek.
A megfelelő kanapé kiválasztását nagyban befolyásolja a szoba mérete, a falak elrendezése és az ablaknyílások elhelyezkedése is. Kiválaszthatunk egy sarokülőt kész konfigurációban, vagy egy virtuális varázsló segítségével megtervezhetünk egy ülőbútort egy adott helyiséghez, így vásárlás előtt ellenőrizhető, hogyan néz majd ki egy adott modell egy adott helyiségben. Az egyik legmodernebb technológia segítségével a kiterjesztett valóságban, saját otthonunk valós terében láthatjuk a bútorok megjelenését a kanape-shop.hu 3 dimenziós kanapétervező szolgáltatásával.

Foto: Flavio sarokkanapé – kanape-shop.hu
A modern nappaliban a fekete, szürke és anthracit dominál.

A fekete és a majdnem fekete színű ülőgarnitúrák nagyfokú drámaiságot kínálnak, ébenfa árnyalataiknak és fizikai tömegüknek köszönhetően megragadó sziluettjei a nappali és a családi szoba fókuszpontjainak. Szerencsére a fekete szófák alkalmazkodóan semlegesek, amelyek barátságosan párosulnak a színek és minták széles skálájával, és a skandinávtól a kortársig terjedő stílusokban egyaránt működnek.

Mire figyeljünk a fekete elemek választásánál?
A fekete jól illeszkedik a természetes anyagokhoz, mint például a fa vagy a kő vagy például a márvány. A falak és a dizájnelemek intenzív színe sokféle stílusban használható. Függetlenül attól, hogy modern, ipari vagy klasszikus glamour, esetleg az utóbbi időben egyre népszerűbb sötét árnyalatú nordic stílusban rendezzük be a belső teret, a fekete mindenképp modern eleganciát kölcsönöz. Mivel a szén és faszén árnyalatú ülőgarnitúrák hosszútávú tervezési döntések, természetesen megérdemlik, hogy helyet kapjanak a rivaldafényben. Nincs jobb módja profiljuk bemutatásának, mint egy nagy kontrasztú falszín használata. Javasoljuk, hogy a festék színének kiválasztása előtt készítsenek színpalettát a szoba díszítésére; majd vigyük fel a falra az egyik ilyen árnyalat változatát. Általában a laza festékszínek, például a gyöngyszürke, a pasztell barack, a krémsárga, az égkék és a világosabb földszínek lehetővé teszik a fekete ragyogását, miközben színt és melegséget adnak a térnek. Ha valaki szereti a pikánsabb szobaterveket, fesse a falakat tiszta és éles árnyalatokra, például sárgadinnyére, csípős rózsaszínre, citromsárgára, lime zöldre, cseresznyepirosra vagy akár szikkékre.

Foto: Alex kanapéágy és fotel – sofamasters.hu

Lakberendezési kísérleteink érdekes terepe lehet a fekete fehérrel való játéka. Ez a klasszikus kombináció minimalista és néha extravagáns karaktert ölthet. A sötét belső térnek tökéletes kiegészítői lesznek a virágok és növények, amelyek gyönyörűen felpezsdítik majd a körülvevő teret. Ezzel a klasszikus színnel sok érdekes színkombinációt hozhatunk létre. Keverhetjük a földszínek meleg tónusaival, vagy éppen piros és narancs színekkel merész színkombinációkat formálhatunk, egy fekete sarokgarnitúra arany vagy ezüst felületekkel és kiegészítőkkel pedig egyszerűen fenomenális élményt hoz létre.

Foto: Bobby sarokgarnitúra – xxxlkanape.hu
A fekete sarokülő és az arany kiegészítők erős karaktert mutatnak.

Tartsunk mértéket!
Amennyiben attól tartunk, hogy túl sötét lesz a helyiség, és szeretnénk elkerülni a túlterheltség érzését, hogy a belső tér ne legyen nyomasztó, csak az egyik falat fessük át. Mintás vagy bozontos szőnyegekkel, élénk műalkotásokkal, valamint sötétszürke árnyalatú függönyökkel, amelyek illeszkednek a rekamiéhoz és a kárpitszövetekhez, feldobhatjuk az enteriőrt. A drasztikus változások ellenzői, akik félnek a kanapé cseréjétől, a festéstől, választhatnak az elegáns fekete kiegészítők közül: nem kell, hogy sok legyen belőlük. Néha elég egy érdekes formájú váza, egy eredeti lámpa vagy egy mintás szőnyeg, hogy új karaktert adjon a belső térnek.

Foto: Jeny 3 személyes kanapé – kanapebolt.hu
A feketemintás szőnyeg és asztal tökéletesen harmonizál a nappali többi elemével.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a fizika szempontjából a fekete valójában a szín hiányát jelenti, hiszen a fekete minden fényt elnyel, nem veri vissza. Következésképpen a belsőépítészetben használva optikailag csökkenti a helyiség méretét, ezért, ha kis hely áll rendelkezésünkre, jobb, ha csak egy fekete falat vagy fekete bútorokat és kiegészítőket választunk. . Lehetőleg felejtsük el az élénk fehéret, mert egy sötét sarokgarnitúra és a vakító fehér fal közötti kontraszt élesnek és hűsítőnek tűnhet.
A feketének számos felhasználási területe megtalálható, kezdve a klasszikus csempével a konyhában, a fürdőszobában és a falakkal a hálószobában. A sötét fürdőszobák nagyon elegánsak és modernek; ugyanez vonatkozik a konyhára is

Foto: Elsie ágyazható kanapé – kanape-shop.hu
A fekete kanapé, ülőke és a könyvespolc nemes és fényűző karaktert adnak a szobának.

Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni és milyen stílusban rendezzük be a lakásunkat, a színezés kulcsfontosságú lesz. A matt munkalapok jobban mutatnak a rusztikus, szigorúbb belső terekben, ha azonban luxus csillogásra vágyunk, érdemes a fényes anyagokat választani. Érdekes megoldás lehet a fekete padló is, e tekintetben sok lehetőség közül választhatunk: parketta, szőnyegek, csempe és festett táblák. Ha szokatlan, intenzív színekben pompázó bútoraink vannak, például egy sárga relax sarokkanapé, amelyet még jobban ki szeretnénk hangsúlyozni, egy fekete szőnyeg tökéletes háttér lesz számukra.

Divatos trendek és a fekete
A klasszikus fekete jó háttér a legújabb trendekkel való kísérletezéshez, ugyanakkor az enteriőr karakterét egy semleges alappal, az egyes elemek beépítésével radikálisan megváltoztathatjuk. Az intenzív színekben pompázó velúr kanapék divatosak lesznek a következő szezonban is. A fekete kanapéval kombinált szőnyeg kifejező színei csodásan mutatnak egy Instagram posztban is. Egy fekete sarokgarnitúrának köszönhetően a szoba díszítése szórakoztató is lehet, hiszen a semleges berendezés lehetővé teszi a kiegészítők cseréjét az évszakok váltakozásával vagy bármikor, amikor hangulatunk van az enteriőr megváltoztatásához.
A 2021/22-es szezon visszatérés lesz a természetbe. A tervezők legújabb javaslatai számos természetes anyag, például fonott, bambusz, kerámia felhasználását mutatják be. Népszerűek lesznek a bársony ülőbútorok, a dekadens art deco kiegészítők és az ipari világítás is. Mindezek a trendek könnyen beleolvadnak a fekete térbe, ennek köszönhetően a lakást időről időre könnyebb felfrissíteni anélkül, hogy drasztikus változtatásokhoz folyamodnánk. Ha kromatikus terekben szeretünk élni, oszlassuk el kedvenc árnyalatainkat a szobában élénk kiegészítőkkel, merészen mintázott díszpárnákkal és színes díszítésű bútorokkal. A matt vagy a fénylő bársonyt részesítjük előnyben? Esetleg egy zsákszövésű anyagot? Mielőtt kiválasztjuk az ülőbútor kárpitjának típusát, ezeket a kérdéseket mindenképpen tegyük fel magunknak. A bőr kanapék fényűzőek és rendkívül elegánsak, amennyiben rendszeresen ápoljuk, akkor tartósak is, és meglehetősen könnyen tisztíthatók. Egy szövettel kárpitozott kanapé azonban sokkal melegebb hatást kelt, és hangulatosabb is lesz. A szövet nagyszerű elrendezési lehetőségeket is kínál, és a modern gyártási eljárásoknak hála már könnyen elérhetők a vízzel könnyen tisztítható AquaClean, és EasyClean technológiával készült szövetek, a házikedvencekkel rendelkezőknek pedig a kisállatbarát anyagok is.

Ha még mindig nem tudjuk eldönteni, hogy melyik anyag mellett szeretnénk pihenni, látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára, ahol sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találni.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop