Fegyverarzenál a kellemetlen betolakodók ellen

Elszaporodtak a kártevők? Sürgős segítségre van szükség? Eláruljuk, mit lehet tenni a kellemetlen ízeltlábúak ellen. Jó hír, hogy sok esetben a betolakodók elleni küzdelem rendkívül egyszerű, nem kell drasztikus módszert alkalmazni.

Nem létezik olyan otthon, ahol bizonyos időközönként ne jelennének meg a kellemetlen ízeltlábúak, például csótányok, hangyák, muslicák, zsizsikek és a molyok. Ahogy már a bevezetőben is említettük, a legtöbb betolakodó ellen nem kell drasztikus módszert alkalmazni. Sok esetben kifejezetten egyszerű és biztonságos a kellemetlen ízeltlábúak elleni harc. A vörös- és a fáraóhangyák ellen érdemes hangyairtógélt használni. Számos esetben ez az egyetlen hatékony módszer, ráadásul a kihelyezés csupán pár percet vesz igénybe, nem kell hozzá különösebb rákészülés, továbbá nem eredményez jelentős vegyszerfelhasználást sem. A célzott kihelyezésnek köszönhetően biztonságosabb módszernek számít, mint a permetszer használata. A lényeg az, hogy a gélt a hangyák közlekedési útvonalának valamelyik pontjára kell kihelyezni. További előnye a gélnek, hogy a nedvességtartalma rendkívül magas, ennek köszönhetően hosszú ideig nem veszít a hatékonyságából. A szerelvénnyel ellátott változat további előnye pedig az, hogy a vonulási útvonal megváltozása esetén nem vész kárba a kihelyezett gél, csupán át kell tenni magát a szerelvényt az új vonulási útvonalra. A hangyairtógél kézi kinyomóval is kapható, amelynek köszönhetően szegőléc mögé vagy az ajtófélfa sarkába is el lehet juttatni. Ráadásul rendkívül egyszerű a használata, nem bonyolultabb, mint a fogkrém fogkefére történő rányomása.

Mi használ a kellemetlen ízeltlábúak ellen?
A csótányok ellen érdemes csótányirtógélt használni. A gél könnyen bejuttatható a különféle résekbe, így az apró helyeken lévő csótányok is egyszerűen kiirthatók. A megfelelő használat mellett egészségügyi kockázattal egyáltalán nem kell számolni, de mindenképpen figyelni kell a szakszerű kivitelezésre, vagyis olyan helyre érdemes a gélt kijuttatni, ahol a kisgyermekek és a háziállatok nem érik el. A csótányirtógél többféle kiszerelésben kapható, például kézi kinyomós változat, szerelvényes kiszerelés, valamint áthelyezhető dobozban lévő. A gél olyan anyagot tartalmaz, amely magához vonzza a kártevőket, amelyek a fogyasztást követően elhullanak. A gél hatékonysága növelhető, ha a kártevők számára megszüntetünk minden egyéb táplálékforrást, például nem marad a mosogatóban mosatlan és ételmaradék, valamint lezárásra kerül a kuka. Érdemes továbbá a különféle élelmiszereket is elzárva tartani.
A muslicák ellen is van megoldás, mégpedig az irtószermentes csapda. Ez az eszköz magához vonzza a muslicákat, amelyek a belső ragasztós felületre tapadva csapdába esnek. Mivel veszélyes anyagot nem tartalmaz az eszköz, a használatot követően háztartási hulladékként bátran kezelhető. Természetesen az eszköz használata mellett elengedhetetlen, hogy a tenyészhely, vagyis az erjedő gyümölcs eltávolításra kerüljön.
A molyok elleni harc is egyszerű, hiszen már kapható olyan irtószermentes csapda, amelyet a repülő, ivarérett hím molyok összefogására fejlesztettek ki, ezáltal meggátolható a molyok további szaporodása. A zsizsikek, kenyérbogarak, dohánybogarak ellen is bátran fel lehet venni a harcot, esetükben a széles spektrumú rovarirtópermet a legjobb megoldás.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop