Tetőtér: újra napfényes és trendi

Az élettér minőségéhez vitathatatlanul hozzájárul egy jól kiválasztott ablak, ami különösen igaz a tetőtérre, amely a ház legkritikusabb, egyben leghangulatosabb pontja. Ha már láthatóan szükséges a tetőtéri ablak cseréje, érdemes néhány kattintással a Roto-tól segítséget kérni a megfelelő tetőablak kiválasztásához, mert a tetőablakok közül sem alkalmas mindegyik minden helyiségbe, ráadásul méretben sem biztos, hogy illeszkedik a régi helyére.

tetoterujranapfenyesestrendi 720

Új épület tervezése során a nyílászárók méretére, típusára, az üvegezés fajtájára, a szükséges napfény mennyiségére, a magánélet védelmére, valamint a szoba funkciójára is figyelemmel dolgoznak a tervezők. Ablakcsere esetén sem kell lemondanunk az ilyen megfontolásokról, ha akár magunk vágunk bele a feladat megvalósításába.

tetoterujranapfenyesestrendi 1
A lakásfelújítások idén a támogatásokkal nagyobb lendületet kaptak, ha a tetőtér felújítása időszerűvé vált, nem célszerű tovább halogatni. Érdemes azonban mind esztétikai, mind energiamegtakarítási szempontból tervezni, hogy ne érjenek később meglepetések. A sötétnek, kényelmetlennek ítélt tetőtér, ami nyáron túl meleg, télen hideg, néhány módosítással könnyen lehet a ház egyik hangulatos pontja. A régóta berögzött, negatív tapasztalatok a tetőtérrel kapcsolatban az energiapazarló és korszerűtlen kialakításra vezethetők vissza, amit egy tetőablak kicserélésével nem lehet közvetlenül megoldani. Sok egyéb tényező mellett ahhoz, hogy „más megvilágításba” kerüljön a tetőtér, több megoldás közül válogathatunk: a standard, de korszerűtől az okos megoldásokig, és az akár csoportosan beépített hatalmas tetőmegnyitásokig.
A következőkben mutatunk néhány példát az otthonos és kényelmes tetőtér kialakítására, és tippeket is adunk a megfelelő ablak kiválasztásához.

tetoterujranapfenyesestrendi 2
Napfényes nappali
A világos nappali sokak álma, de ha a helyiség a tetőtérben van, ez sokszor megvalósíthatatlannak tűnik, holott nem kell mindig nagy átalakításra gondolni: egy csoportos beépítés vagy egy térdfalas ablak tökéletes megoldás lehet, amely felfelé és oldalirányba is kinyitja a teret. A nappali jórészt minden otthonban központi helyet foglal el, egy tetőtérben azonban az oldalfalakat metsző, lefelé tartó tetősík a szűkösség érzetét keltheti. Akár kettő vagy négy tetőablak egymás mellett vagy alatt történő beépítése, tágasabb tereket és sokkal több fényt biztosít, mint egy hagyományos ablak. Az egyedi igények megvalósítása érdekében a Roto tetőtéri ablakok kiválóan kombinálhatók térdfal ablakokkal, így jelentősen javul a kilátás és megnövekszik a beáradó fény mennyisége is. Ez kompakt és exkluzív megoldás egyben. A padló szintjétől egészen a mennyezetig érő ablakkombinációk fényárukkal különleges hangulatot kínálnak, akadálytalan kilátást biztosítva a külvilágra. Ha pedig a túlzott napfénymennyiség zavarná a tévézést vagy a mindennapok tevékenységeit, a Roto árnyékolóival eldöntheti, mikor és mennyi fényt enged be. Ezek a praktikus elemek akár automatizáltan motorral, gombnyomással is vezérelhetők, így amellett, hogy esztétikusak, még hasznosak is.

Fényárban úszó fürdőszoba
A fürdőszoba nem mindig kap elég helyet otthonunkban, és gyakori, hogy ezekből a helyiségekből hiányzik a természetes fény is. Egy tetőtérben, ahol még kisebb hasznos térrel kell gazdálkodnunk, egy fürdőszoba kialakítása is problémát okozhat. Sőt, ott a szellőztetés is nélkülözhetetlen. A megfelelő tetőablakkal nemcsak világosabb lehet a fürdőszoba, de egy felnyíló nyitásmódú modellel akár több teret is nyerhetünk, így szellőztetéskor is marad hasznos helyünk. Akár a résszellőzővel ellátott ablakok is jó megoldást jelenthetnek – a friss levegő mindig garantált.

tetoterujranapfenyesestrendi 3
Válassza ki tetőtéri ablakát egyszerűen!
Helyiségtől, mérettől és elosztástól függetlenül a Roto látványos és kompakt megoldásokat kínál akár csoportos beépítéssel, térdfalablak vagy a helyiséghez illeszkedő nyitási móddal ellátott modelljeivel. Ha már meglévő tetőtéri ablakunkat szeretnénk lecserélni, és nem tudjuk, hogy a méretek tekintetében melyik illik a régi helyére, a Roto oldalán erre is találunk megoldást: három kattintással eljuthatunk a megfelelő modellhez. Ha bármilyen kérdés felmerül, azonnal érkezik a segítség a modern tetőablakok közötti eligazodásban, de árajánlatot is kaphatunk.

Az ablakválasztó felület itt érhető el.

További információ a Roto oldalán: https://www.rototetoablak.hu/ablakcsere

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop