Rendszer – minden szín alatt

Láthatatlan csövek a falban és a padlóban
Szánjunk időt az előkészületekre!
Melegség egy hangulatos kandallóval

Homlokzataink hőszigetelése ma már nem kérdés, akár új építésről, akár felújításról beszélünk. Minden forint, amit a homlokzatunk vastagságára költünk, nemcsak télen, hanem nyáron is segít a takarékoskodásban.

rendszermindenszinalatt 720

De mivel hőszigeteljünk?
A hőszigetelés egy komplex rendszer, amely különböző elemekből épül. Ha nem rendszerben gondolkodunk, az összeválogatott egyes alkotóelemek összeférhetősége, együtt dolgozása nem biztosított, akár még egy rossz minőségű vakolat is képes működésképtelenné tenni a teljes hőszigetelő rendszert.

A hőszigetelő rendszereknek két változata terjedt el: a polisztirolos és az ásványgyapotos rendszer. Természetesen ennek megfelelően a Mapei termékkínálatában is megtalálható mind a polisztirolos (Mapetherm PS homlokzatihőszigetelő rendszer), mind az ásványgyapotos rendszer (Mapetherm MW homlokzati hőszigetelő rendszer).

A „hagyományos” fehér polisztirol ár-érték arányban a legjobb befektetés, ha „korlátlan” tér áll rendelkezésünkre a hőszigetelés vastagságát illetően. Ebben az esetben válasszuk a MAPETHERM TREND rendszerét.
Ha ez esetleg nem áll fenn, és az esetek többségében ez a helyzet, mert az épület jellege, mérete, a már meglévő nehezen vagy költségesen változtatható adottságok, például a tető, gátat szabnak a lehetőségeknek, akkor érdemes a grafitos polisztirol rendszert választani, a MAPETHERM KOMFORT-ot.

Választhatunk ásványi hőszigetelő rendszert is. Ezen lemezek a tűzzel szembeni ellenállásuk mellett a szerkezetükből adódóan minimális hangszigetelési tulajdonsággal is rendelkeznek. További pozitív tulajdonságuk a kiváló lég-és páraáteresztési képesség. Szilikát vagy szilikon fedővakolattal párosítva ideális hőszigetelése lehet akár a kerámia, akár a vályog vagy pórusbetonból épült épületeknek egyaránt.
Lábazataink hőszigetelésére gyakran nem fordítunk kellő figyelmet, pedig nagyon fontos elemei az épületnek. Itt is legalább annyira fontos a megfelelő hőszigetelés kiválasztása, mint a homlokzaton.

rendszermindenszinalatt 1
Ha most tervezi otthona színezését, de még bizonytalan, hogy milyen színű vakolatot válasszon, akkor segítségül hívhatja a Mapei színtervezőt.

Ha szeretne még több érdekes cikkel és megoldással találkozni otthona tervezése vagy felújítása során, akkor regisztráljon be a MAPEI-hez, hogy első kézből jusson hozzá a hasznos információk áradatához.

www.mapei.hu

 

mapei30ev logo mapeilogo 2021

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop