Energiamegtakarítás megfelelő csapteleppel

Soha nem volt még ilyen fontos a víz- és energiatakarékosság, és ezáltal a környezet és pénztárcánk védelme. A víztakarékos, legmodernebb technológiával felszerelt KLUDI csaptelepek és zuhanytermékek hozzájárulnak a környezet védelméhez, és hamar meg is térülnek.

A KLUDI olyan megoldásokat kínál, amelyek megvalósítása nem jár lemondással, csupán a pazarlás csökkentésével, és a víz/energiafelhasználás optimalizálásával. Hogy mindenki számára világossá váljon, mennyit jelent a meleg víz előállításához szükséges energia, íme egy találó összehasonlítás:

Mennyit takaríthatunk meg a víz- és energiatakarékos termékekkel?

Íme egy példa:
Ha a 15 liter/perc átfolyású zuhanyunkat 9 liter/perc átfolyásúra cseréljük, és kb. 39 °C fokos vízzel zuhanyozunk, akkor 40 százalék energiát takaríthatunk meg. Egy négytagú család esetében, amely minden nap zuhanyozik és évente 325 napot tölt otthon, ez évi 2730 kWh (vagy 290 m3) megtakarítást jelent.

Az ECO zuhanyokon kívül az alábbi megoldásokkal tehetjük fürdőszobánkat energiatakarékossá:

 • Csaptelepek EcoPlus kerámiabetéttel
  A speciális EcoPlus kerámiabetéttel szerelt KLUDI csaptelepek esetén a nyitókar középső állása esetén megnyitáskor a kevert víz helyett is hideg folyik. Csak a kar balra elfordításával indul a meleg víz, így biztosak lehetünk abban, hogy feleslegesen nem pocsékoltunk energiát a meleg víz előállítására.
 • Csaptelepek ’ECO’ perlátorral
  Válasszunk olyan csaptelepet, ami kevesebb vizet enged át. Mindez azt jelenti, hogy míg egy normál csaptelepen percenként 9–12 liter víz folyik át, a modern, víztakarékos csapok esetén kevesebb, mint 5 liter. Hogy komfortérzetünk is megmaradjon, alkalmazzunk víztakarékos perlátorokat. Vannak extra takarékos megoldások 3,78 liter/perces perlátorral.
 • Szenzoros csaptelepek
  A takarékosság másik módja, ha tényleg csak akkor folyik a víz, amikor valóban szükséges. A legjobb megoldást a szenzoros csaptelep nyújtja, amely akkor nyitja meg a vizet, mikor a kezünk az érzékelő tartományába kerül.

www.kludi.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop