Napelem 2023…?

A magyar napelemes (PV) piac az elmúlt években robbanásszerű növekedési pályára állt, mely dinamikus fejlődést az idei energiaválság csak tovább fokozta. A PV rendszerek telepítését és a villamosenergiahálózatba történő csatlakozását érintő új szabályozások tükrében érdemes lehet újragondolnunk energiafogyasztási szokásainkat és hatékonyságukat.

A villamosenergia-hálózat fejlesztése és korszerűsítése szükségszerűvé vált a továbbiakban is növekvő zöld energia befogadása és annak megfelelő tárolása, elosztása érdekében. Az új beruházások esetében a következő lehetőségekkel bővített napelemes rendszerekben érdemes gondolkodnunk.

Visszatáplálásmentes PV rendszerek

A megtermelt zöld energia villamos hálózatba történő betáplálási korlátozása esetén helyesen konfigurált kapcsolóberendezésekkel, mérő- és szabályzóeszközökkel, valamint megfelelő kivitelezői szakértelemmel továbbra is egyszerűen telepíthetők a rendszerek. Ugyanakkor a napelem által megtermelt energia saját háztartásunkban történő felhasználása és a fogyasztási szokásaink termelési időszakokra optimalizált kombinációja válik szükségessé a megtérülési idő csökkentése érdekében. Napjainkban számos, egyszerűen integrálható vezérlőeszköz alkalmas arra, hogy meglévő fogyasztóinkat sokkal energiahatékonyabb módon üzemeltethessük olyankor, amikor az ahhoz szükséges energiát a PV rendszerünk éppen előállítja.

Energiatárolásos PV rendszerek

Lehetőségünk van napelemes rendszerünket akkumulátorokkal is bővíteni, hogy az éppen fel nem használt többlettermelésünket egy későbbi időpontban történő fogyasztáshoz eltároljuk. Ezzel minimalizáljuk a visszatáplálási korlátozás miatt bekövetkező zöld energia eltűnését, csökkentve a villamos hálózatból vételezendő energia jelentős költségét. Kínálatunkból a technológiák ezekhez az alkalmazásokhoz is elérhetők, így biztosítva a házunk közcélú hálózathoz történő csatlakozásának megfelelő kialakítását. Mindkét esetben kiemelten fontos a biztonságos hálózati csatlakozás és üzemeltetés. Az EXPLEO Kft. által a hatályos jogszabályok szerint kialakított és gyártott ExPL AC-DC kapcsolóberendezések megfelelő szakmai támogatást, innovatív tervezést és kivitelezést biztosítanak.

EXPLEO Kft.
1142 Budapest, Tengerszem utca 106.
email: expleo@expleo.hu
shop.expleo.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop