Energiahatékony otthonok Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, amelyek nagyban befolyásolják a végleges költségeket, ilyen lehet az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte.

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagyméretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak a projekthez igazadó méretre gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét, ami a hagyományos kiselemes falazásnak csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

A nagy elemekből és a daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m2 falfelület is elkészíthető – ez hozzávetőlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történő beépítésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető az élő munkaerő igénye – a teljes építési folyamathoz elég egy darukezelő és két szakmunkás –, ami kiemelten fontos szemponttá vált a szakemberhiányos gazdasági környezetben.

Az Ytong pallós építési rendszer ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos Ytong tégla, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel, és az intelligens páraszabályozásból adódóan optimális lakóklímát biztosít. Megfelelő nyomószilárdsága révén masszív és értékálló szerkezet valósítható meg, a méretre gyártott elemek tökéletes illeszkednek egymáshoz, így nem keletkezik építési hulladék, ami költséghatékonnyá teszi a kivitelezés folyamatát. Amennyiben a rendszer többi eleme is beépítésre kerül, úgy a homogén szerkezetnek köszönhetően megelőzhetők a hőhidak kialakulása. Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló termékkörét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek, ily módon nagyszerűen kombinálható egymással az optimális hőszigetelés és nyomószilárdság elérése érdekében.

A rendszer nyújtotta előnyök:

 • gyorsan és egyszerűen beépíthető,
 • alátámasztás nélkül azonnal terhelhető,
 • egyszerű felületképzés,
 • nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,
 • minden évszakban optimális lakóklímát teremt,
 • kiegészítő termékek széles választéka (például attikafalelemek).

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a vasalt pallók iránt, kivitelezési kisvideónk itt látható!

Építhetsz rá!

www.xella.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop