Otthon az erdő szélén

Budapest közelében, egy erdő övezte ikerházban tervezett idilli otthont Aranyosi Zsuzsanna lakberendező egy fiatal családanya és kisfia számára. Az indusztriális stílushoz a tervező szabad kezet kapott, az irányzat karakterességét, hűvösségét pedig színekkel gazdagítva oldotta.

Egy vagány édesanya vásárolta magának és kisfiának a budapesti agglomerációban álló ikerházi lakást, amely kifejezetten ideális, csendes helyen áll egy erdő szélén. Nagyvárosi zajok helyett madárcsicsergés fogadja őket. Még csupán a földszinti falak álltak, Aranyosi Zsuzsanna azonban már elkezdhette a tervezést. Irányelvként annyit tudott, hogy a hölgy nem szeret felhalmozni, ezért nincs szükség túl sok tárolóra, illetve kedveli az indusztriális stílust, kedvenc színe pedig a kék. „Szerencse volt, hogy az első perctől nagyon jól összehangolódtunk, így tényleg öröm volt az együttműködés” – emlékezik vissza a folyamatra a tervező.

Az indusztriális stílus jól tetten érhető a kétszintes házban: fekete fém pálcákból alakították ki a lépcsőkorlátot és a bútorok fekete fém részeit, de jellegzetesek a karakteres fahatású felületek, így a vinyl padlóburkolat és a konyhapult, a lépcsőházban a bontott tégla-falburkolat, a fekete lámpák, fekete keretes tükör, a táblás látszóbetonfödém, valamint a szürke árnyalatai. Az indusztriális jegyek ridegségét színek és textilek oldják fel. Mivel a tulajdonos hölgy színe a kék, ezért egyértelmű volt a kék dominanciája – kék a kanapé, a konyhai csempe türkizes, kékes árnyalatú, de a textilekben is visszaköszönnek a kékes-zöldes színek, kiegészítve vöröses barnával, rímelve a bontott tégla színére.

Egy légterű a nappali, az étkező és konyha, ahol a család egyik kedvenc terepe a konyhasziget: nemcsak étkezésre használják, a kisfiú is itt szokott tanulni. Hogy a hálószoba csendjét semmiképpen se zavarják, ezért került a konyha a külső falra. Zsuzsa sokat gondolkodott a konyha kialakításán, lényegesnek tartotta a kényelmes méretet, ugyanakkor azt sem akarta, hogy a konyhaszekrény túl hangsúlyos legyen. Innen jött az ötlet, hogy a nappali irányából egy polccal zárja le.

A hálószobában figyelemre méltó a glettelt és festett dekorfal, az ehhez igazodó függönyök, a fa dekorlécek pedig a led hangulatvilágítást rejtik. A fürdőszoba fő eleme a sarokkád, és szép megoldás a festett kék fal is. A tervező és tulajdonos büszke arra, hogy bár a lakás luxusnak tűnik, egyetlen valódi luxuselem sincs benne, mindez csupán az ízléses és átgondolt tervezés eredménye.

Belső tereket álmodok meg, újítok fel és varázsolom át ‘hűha’ enteriőrökké. hiszem, hogy a harmonikus, jól megtervezett, megfelelően funkcionáló élettér mindenkinek fontos, és hatással van az ott élők életminőségére is.
Aranyosi Zsuzsanna
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop