Christmasworld: 2024. január 26-30.

Míves, természetközeli, jövőbe látó – így ünnepli a Christmasworld Trends 24+ nemzetközi szakvásár a következő évi ünnepi szezont. A szakemberek 2024. január 26–30. között három meghatározó stílustrendet mutatnak be: a kiállítók termékeivel díszített Trend Area a kereskedelem elé tárja, hogy mely új dizájnok, színek, anyagok és technikák jutnak most fontos szerephez.

Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Beharangozzuk a ragyogó ünnepi szezon! A Christmasworld Trends 24+ a könnyedség, az optimizmus és a családias hangulat örömét ünnepli. A három irányzat az AURA OF PROGRESS_visionary+elemental, a QUALIRY OF SILENCE_pure+familiar és a SPIRIT OF CRAFT_bold+poetical természetes elemeket és futurisztikus innovációkat, szokatlan dizájnokat, hagyományos kézművességet és modern esztétikát ötvöz. Mindeközben a trendvilágokra a fenntarthatóság és a digitalizáció témája is rányomja bélyegét. „Mesterséges intelligencia által vezérelt folyamatok, társadalmi konfliktusok és klímaválság – a világ átalakulóban van. Ezekben a rohamosan változó, digitális időkben egy szembemenő trend bontakozik ki: a fókuszban a természethez, a saját otthonhoz és az emberi jóléthez való visszavágyódás áll. Ezek képezik az izgalmas formatervezés, a kreatív újrahasznosítási ötletek és a csúcstechnológiás innovációk alapját. – állítja Claudia Herke, a bora.herke.palmisano stílusiroda trendszakértője.

Az AURA OF PROGRESS_visionary + elemental az ellentétekkel játszik: eredetiség és haladás, kézzel készített és high-tech. A hagyományos előállítás találkozik a digitális, mesterséges intelligenciával támogatott folyamatokkal. Az alkotók archaikus, természetes elemeket és a jövőt megtestesítő technológiákat tudatosan kombinálják, így egyedi dizájnokat hoznak létre, gyakran a fenntarthatóságot szem előtt tartva. A dekorációs téma a lényeges dolgokra összpontosít, ugyanakkor extravagáns hangsúlyokkal teszi hangulatossá az ünnepi szezont.

Az élénk színpaletta a friss aqua árnyalatoktól és az ibolyától a meleg barnán és a kőszürkén át a napsárgáig és a láva narancsig terjed. A természetből kölcsönzött formák és anyagok, mint a fa, az acél és a kő, új jelentőséget kapnak: a durva, egyenetlen, elöregedett vagy rozsdás felületek eddig ismeretlen mintákat ihletnek. Futurisztikus elemek, fémes csillogás, elmosódott színátmenetek vagy üveggömbökön megjelenő színes tükröződések garantálják a ragyogó ünnepi hangulatot. A modern LED-technológia és a szofisztikált fényforrások izgalmas vizuális hatásokat teremtenek.

Az AURA OF PROGRESS_visionary + elemental az ellentétekkel játszik. Itt archaikus-természetes elemek találkoznak technikai újításokkal és futurisztikus dizájnnal. Grafika: Messe Frankfurt.

A QUALITY OF SILENCE_pure+familiar a szellemi és testi épség fontosságának egyre erősödő tudatát tükrözi természetközeli dizájnjával. Nyugalom és biztonság éppúgy jellemzi a stílust, mint a fenntarthatóság. Az alkotók a lehető legtöbb mindent felhasználnak, a fától és fahulladéktól kezdve a falevelekig és a fakéregig. A különleges az egyszerűségben rejlik. A hangsúly a meglévő nyersanyagok megbecsülésén és a fenntartható jövőn van. A holisztikus formatervezési szemlélet pozitív, oldott, meghitt hangulatot kölcsönöz a feldíszített helyiségeknek.

A dekorációs trend egyszerű, természetes jellege a színvilágban is visszaköszön: a világos, barátságos pasztellárnyalatok – mint a zsálya és a satírozott kék – könnyedséget és optimizmust sugároznak. A barack, a terrakotta és a szalmasárga lágy árnyalatai a meleg nyári napokat idézik. A matt ekrü, homok és fa árnyalatok egyensúlyteremtő hatással bírnak, és bensőséges, harmonikus térélményt teremtenek.

A QUALITY OF SILENCE_pure+familiar a mentális és fizikai jólét iránti növekvő elköteleződést tükrözi fenntartható, természetbarát dizájnnal. Grafika: Messe Frankfurt.

A SPIRIT OF CRAFT_bold+poetical nagyon személyes hangulattal ötvözi a kézműves tudást, a vintage vonzerejét és a letisztult esztétikát. Ebben a stílusvilágban találkozik a régi az újjal, a 70-es évek hangulata a modern dizájnnal, és festői minták kapcsolódnak össze a színpompás anyagmixekkel. Az anyagokat lehetőség szerint újrahasznosítják, és egyedi művészi alkotásokká formálva felértékelik. A hagyományos technikák és a már-már elfeledett anyagok, mint amilyen a kerámia, számtalan új dizájn lehetőségét rejtik magukban.

A kifinomult színkombinációk hangulatos, művészi igénnyel dekorált helyiségeket teremtenek. A festői színösszeállítások és a mintázatkeverékek ösztönösnek és mégis koherensnek tűnnek. Jótékony melegséget áraszt a mézsárga borostyán, a rézbarna brandy és az intenzív chili. A világos- és a sötétszürke a szépiával kiegészülve egyensúlyt teremt. A lápisz lazuli, a mély üvegzöld és a hűvös türkiz kerekíti le a karizmatikus színskálát, ráadásul jókedvre derít.

A SPIRIT OF CRAFT_bold+poetical összekapcsolja a kézművességet, a vintage jelleget és az egyedi, modern esztétikát egy nagyon személyes hangvétellel. Grafika: Messe Frankfurt.

A trendkutatók: Claudia Herke, Cem Bora és Annetta Palmisano a bora.herke.palmisano stílusügynökség munkatársai a Messe Frankfurt számára elemzik a divat és a művészet, az enteriőr és az életmód nemzetközi irányzatait. Sokéves tapasztalatukkal, a trendek előrejelzésében és az anyagkutatásban szerzett szakértelmükkel kiegészített elemzéseik, előadásaik és különleges, inspiráló bemutatóik értékes útmutatást nyújtanak a szakma számára. A beszerzők, terméktervezők és kollekciófelelősök a Colour Spoton keresztül különböző színvariációkban kapnak további dekorációs ötleteket, amelyek garantálják azt a változatosságot, amellyel a vásárlókat meg lehet szólítani az értékesítési pontokon. Minden trend esetében kilenc szín és nyolc apró színakcentus teszi lehetővé, hogy egyéni hangsúlyok valósuljanak meg, amelyek az évek során módosíthatók és újragondolhatók.

A Christmasworld rendezvényét a jövőben is egyidejűleg tartják az Ambiente és Creativeworld kiállításokkal a Frankfurti vásár területén:

Ambiente/Christmasworld: 2024. január 26-30.

Creativeworld: 2024. január 27-30.

 

www.facebook.com/christmasworld/
www.instagram.com/christmasworld.frankfurt/
www.linkedin.com/company/christmasworldfrankfurt
https://twitter.com/Christmasworld


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop