Édesburgonyás császármorzsa, mézeskalácsos sült almával



edesburgonyascsaszarmorzsa 720

Hozzávalók 2-3 személy részére:
1 dkg zabliszt, késhegynyi fahéj, 5 dkg natúr görög joghurt, 5 dkg édesburgonyapüré (főzött és pürésített édesburgonya), 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor, 2 tojás, 1 evőkanál kókuszsír, 3 alma, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 dl almalé, 5 dkg szeletelt mandula, opcionálisan: méz, juharszirup

A lisztet, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a tojássárgáját, az édesburgonyapürét és a joghurtot összekeverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral robotgéppel kemény habbá keverjük, és a másik sűrű masszához adjuk, jól átforgatjuk. Egy serpenyőben egy evőkanál kókuszszírt felmelegítünk, és amikor már forró, beleöntjük a masszát. Gyakori kevergetés mellett addig sütjük, amíg mindenhol átsül, és szép barna lesz a tészta. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a mézeskalácsfűszerrel, és egy lábasban az almalével együtt 5 percig főzzük. Egy serpenyőben szeletelt mandulát pirítunk, majd a megsült tésztát az almával és a mandulaszeletekkel tálaljuk. Igény szerint meglocsolhatjuk mézzel vagy juharsziruppal.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop