A púder és szürke eleganciája

Belvárosi lakás, nagy belmagasság, Citadellára néző kilátás… nem véletlen, hogy megakadt rajta a tulajdonos szeme. Balogh Ágnes lakberendező felkérése három teljes értékű, világos, nőiesre hangolt lakórész kialakítására szólt, sok tárolóhellyel, amelyet az igényes külföldi diákbérlők után néhány év után anya és leánya vesz majd birtokba.

apuderesaszurkeeleganciaja 720

Az eredetileg egy fürdőszobás ingatlan teljes térátalakításon esett át, a felújítás során fő szempont volt a maximális térérzet kialakítása. Az eredeti falak szinte mindegyike új helyet kapott, amelynek köszönhetően egy dupla mosdós kádas és egy zuhanyzós vécével ellátott fürdőszobát alakítottunk ki, megtoldva egy különálló mosdóhelyiséggel. A cél az volt, hogy a három különálló fiatal felnőtt egyszerre egy időben kényelmesen tudjon készülődni.

A lakásba lépve az előszoba-konyha-étkező-nappali négyesébe érkezünk. Ez a lakás központi lelke, itt folyhat majd a nyüzsgő társasági élet Az előszobában a bejárati ajtó mellett szintén több méter, mennyezetig beépített tükrös tolóajtós szekrény rejti el a kabátokat, cipőket a kíváncsi szemek elől, mert rend a lelke mindennek. Az egyedi tervezésű, minden igényt kielégítő modern konyha világos színével belesimul a helyiségbe. A meghosszabbított munkapult a jobb helykihasználás végett étkezőasztalként szolgál, amelyet kényelmes bárszékek vesznek körül. A konyhafalra csempeburkolat helyett bronzszínű tükröt választottam, amely növeli a térérzetet a hálószobák javára kissé keskenyre szabott térben. Az előszobából grátiszként egy kisebb terasz is nyílik, így a reggelit akár ott is el tudják fogyasztani a jövendő tulajdonosok. Jobb kéz felől találjuk a minden igényt kielégítő fürdőhelyiségeket, a konyha folytatásaként pedig a nappali részt egy kényelmes, L alakú ággyá alakítható, bársony kárpitú kanapéval, amely mögött virágos tapéta csempész egy kis színt a tudatosan letisztult, kellemes pasztellszínekbe öltöztetett lakásba.

A tapétában fellelhető színek vonulnak végig az egész otthonon. A színpaletta kellemes púder rózsaszín, lágy kék és olajzöld árnyalatok, szürke és fekete színekkel karakteresebbé, markánsabbá téve. Mivel kevés ablak jutott a közösségi terekhez, így egy áttörést, ablakszerű nyílást terveztem a nappali és a mögötte megbújó hálószoba falára, így engedve még több természetes fényt a nappaliba. A három hálószobába egyforma, de különböző színű bársonykárpitú ágy került. Nagyméretű, mennyezetig beépített tükrös gardróbszekrények nyújtanak tárolási lehetőséget, a púderszínű szobában az ágy melletti tükrös ajtó pedig egy külön gardróbszobát is rejt, a hosszúkás helyiséget arányaiban jól kihasználva. A legnagyobb megtiszteltetés egy lakberendező számára, amikor a megrendelő egy következő alkalommal is őt kéri fel a munkára. Ez esetben is így történt, a teljes felújításon átesett, szépen berendezett enteriőr azonnal elnyerte a tetszésüket, és már egy újabb megbízáson dolgozunk.

  

Munkáimban a legfontosabb, hogy olyan harmóniát teremtsek, amelyben megrendelőim igazán otthon érezhetik magukat. Többféle stílusban tervezek, de leginkább az eklektika áll hozzám közel.

apuderesaszurkeeleganciaja portre

Balogh Ágnes
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop