A legtöbb, ami kihozható a hűtőszekrényből

A legtöbb, ami kihozható a hűtőszekrényből

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Otthonunk középpontja a konyha, ott pedig a hűtőszekrény. Nem véletlen, hogy a hűtőre mágnesezett cetliken cserélnek gazdát az üzenetek, hiszen itt biztosan megfordul a család apraja-nagyja… Ma a hűtő nem csak a napi élelmiszerek tárolására szolgál: a nagybevásárlások során több napra, sot, több hétre elegendő élelmiszert vásárolunk. A jó hűtőszekrény stratégiai partnerünk, a Samsung jól tudja.

 

 

A Samsung okos otthoni koncepciójával részesei lehetünk egy jól szervezett, tökéletesen működő otthonnak, ahol minden háztartási eszköz azért van, hogy megkönnyítse a dolgunkat. A legújabb alulfagyasztós hűtőszekrények nem csupán egyedi kivitelezésükkel tűnnek ki, de olyan exkluzív tulajdonságaikkal is, amelyeknek köszönhetően a háztartási feladatok hatékonyabbá, egyszerűbbé, szórakoztatóbbá válnak. A Samsung átformálja eddigi szokásainkat.

Még több hely a friss, egészséges élelmiszereknek

A kihívás: Egyre több a biopiac, és egyre több organikus ételt találni a boltok polcain. Étrendünkben egyre előkelőbb helyet kap a nyers, természetes élelmiszerek és a szabad tartású állatok húsának fogyasztása. A friss élelmiszerek tárolásához még több helyre van szükség!

A megoldás: A Samsung új alulfagyasztós hűtőszekrényeit a maximális helykihasználás szellemében tervezték. Az „Easy slide” kihúzható polc görgőkön, könnyedén mozgásba hozható, így az élelmiszerek egyszerűen bepakolhatók és elérhetők a leghátsó részen is.

Maximális frissesség, minimális energiafogyasztás

A kihívás: Az ergiamegtakarítás kulcskérdés a konyhában is. A legtöbb, hagyományos kompresszorral működő készülék magas energiafogyasztásának oka, hogy a kompresszor nem állandó alacsony terhelés mellett működik, hanem csak egy megadott hőmérséklet elérése után kapcsol be, a visszahűtés pedig több energiát igényel, mint a szinten tartás.

A megoldás: A Samsung „Digital Inverter Kompresszora” intelligens vezérléssel, ki- és bekapcsolgatás nélkül tartja a kívánt hőmérsékletet, ezzel energiát takarít meg, és védi a környezetet is. A gyakori ajtónyitogatás, vagy éppen egy tányér melegebb étel behelyezése esetén az új kompresszor képes hideg levegővel gyorsan szabályozni a hűtő hőmérsékletét, csökkentve az energiafogyasztást. A húsok, zöldségek és gyümölcsök mindig optimális hőmérsékleten tárolhatók, így megőrzik frissességüket. A hűtőben egy önálló vezérlésű, a hőmérsékletet külön állítható rekesz, CoolSelect Zone is dolgozik. Olyan, mintha két hűtőnk lenne egyben.

  • samsung01
  • samsung02
  • samsung03

Egyszemélyes vacsoráktól a baráti összejövetelekig

A kihívás: A nagy társasági események nagy hűtőt kívánnak: az óriási pizzásdobozok és a többliteres üdítők hűtése legtöbbször gondot okoz, ahogyan az is, hogy a kivehető fiókokba képtelenség a nagyobb dolgokat tárolni.

A megoldás: A Samsung hűtőit „Full Open Box”, teljesen kihúzható fagyasztófiókokkal szerelték fel, így a teljes kapacitásuk kihasználható. A praktikus kivehető „Grab’n Go” kosárban pedig kényelmesen elhelyezhetők, főzés, illetve tálalás során egyben kivehetők és mozgathatók a szószok és öntetek. Az ajtón „Big Guard”, mély, állítható nagy ajtórekeszeket alakítottak ki, hogy a testes, magas üvegeket is elhelyezhessük.

No Frost, a jég ellensége

A kihívás: Ha jég rakódik a hűtést biztosító felületre, elzárja azt a belső tértől. Így ahhoz, hogy lehűlhessen, hogy a hideg átjusson a jégrétegen, egyre nagyobb és nagyobb erőkifejtésre van szüksége a hűtőrendszernek. Romlik a hűtőteljesítmény, miközben megnő az energiafogyasztás. Ráadásul a tárolótérben nem egyenletes a hűtés, így bizonyos élelmiszerek fagyosabbak, mások kevésbé hidegek lesznek. Ha nem távolítjuk el a jeget, a pozitív hőfokra hűtő készülékben tárolt élelmiszerek felületén és a szekrény belsejében penész képződhet.

A megoldás: A „No Frost” technológia lényege, hogy a hűtőben nem képződik jégréteg, és nincs szükség többé leolvasztásra sem. A hűtés nagyságrendekkel hatékonyabb, az ételek nagyságrendekkel rövidebb idő alatt lehűlnek, az áramfogyasztás pedig számottevően kisebb, mintha hagyományos hűtőnk lenne. Nincs többé baktériumtenyészet, sem penészképződés.

samsung.hu


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel. A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egy időben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, tetejükön napelemekkel, így tágas, agóraszerű találkozóhely jött létre. A megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolóhelyszámát. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot. A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak dizájnbetonlapokból törnek elő, amelyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak. {igallery id=4799|cid=1101|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új kilátó a Naplás-tó partján

A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, valójában a Szilas-patak árvízvédelmi tározója Cinkota mellett, amely mára a fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát, nem mellesleg pedig színes állat- és növényvilága miatt is érdemes meglátogatni. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület, a cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé, terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz. A kilátó koncepciójának megfogalmazása során a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei. {igallery id=4799|cid=1102|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új Duna-híd épül

Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Miközben Budapest belvárosi szakaszán megközelítőleg egy kilométerenként található átkelési lehetőség, délebbre csaknem tíz kilométer választja el egymástól a Rákóczi hidat és az M0 gyűrű déli hídját, ráadásul a déli városrészek között a mai napig nincs a városhatáron belüli közvetlen összeköttetés. Csepel immár hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány, s míg a Rákóczi híd építésekor a villamos vonal kiépítését csak a híd átadása után húsz évvel pótolták Újbudára, addig az új Duna-híd esetében a hídon átvezető villamos vonalat már a híddal együtt tervezteti a kormány. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár szerint az új híd önmagában is 50 ezernél is több autóval csökkentheti a belváros autóforgalmát. A budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épülő híddal közvetlen villamos összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között. A tervezendő négy kilométer hosszú villamos vonal Budán a Fehérvári úti villamos pályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es HÉV-et, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével pedig az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.