Lovak a tévéstúdióban

A1 vagyok. Jó kis UFO név, nem igaz – Tudom, először kicsit furcsa, én is nehezen szoktam meg. Aztán elkezdtek németesen Einci-nak becézni. Ez már méltó egy hat éves hannoveri ménhez. Pláne egy olyanhoz, aki rengeteg díjugrató versenyt nyer. Nem dicsekvésből mondom, de igen sok kitüntetést szereztem gazdámnak, Sasvári Sándornak. Nem nagy dolog. Csak ügyesség, és jó fizikum kell hozzá. Ráadásul jutalom is jár érte. Egy kis répa, vagy simogatás mindig jól jön. Sajnos több abrakot nem kapok. Állítólag megfeküdné a gyomromat.

 

 

A gazdám egyébként hol velem, hol a barátommal jár versenyre. A barátom egy tíz éves bajor sportló. A korkülönbség ellenére jól megvagyunk. Nem irigyeljük egymás sikereit. Persze az lenne a legnagyobb szám, ha felléphetnénk végre Sasi lovas színházában. Sajnos nem volt elég szponzor, így egyelőre csak reménykedhetünk. Szerencsére a gazdám igen sok fellépésre elviszi valamelyik lovát. Még a Duna Televízióban is énekelt lóháton.. Leginkább a Láthatatlan emberből készült lovas rock opera fő dalával járjuk a különböző rendezvényeket, televíziókat, hiszen egyszer nekünk, patásoknak is meg kell hódítanunk a világot jelentő deszkákat. Zakar István és Miklós Tibor egyébként is úgy írta meg a darabot, hogy az előadás több mint hetven százalékában színen lehessünk. Persze csak olyan művészeket engedünk a hátunkra, akik kitűnően lovagolnak. Sasi szerint egy kocalovas egy év intenzív gyakorlás után akár már lovas-színházi főszerepet is kaphat. Ehhez persze jól kell játszania és énekelnie is. Gazdám egyébként negyvenkét éve lovagol. A Mester utcában nőtt fel. Már egész pici korában különös érdeklődéssel figyelt fel arra, ha elhaladt egy lovas kocsi az ablak alatt. Folyton a pacikhoz akart futni. Szülei négy éves korában ráültették egy lóra azóta nem tud szabadulni tőlünk. Ebben nagyon hasonlít a nővéreire . Sasi majdnem mindennap a hátunkra pattan. Ha a munkája nem engedi, akkor kihagy egy-két napot, de ilyenkor szinte elvonási tünetei vannak. Azt hiszem igen nagy próbát kellett kiállnia, amikor évekkel ezelőtt Duisburgban megkapta a Nyomorultak című musical főszerepét. Megtiltották neki, hogy lóra üljön, ugyanis féltek, hogy balesetet szenved, és nem tud játszani. Sasinak persze ekkor is a lovak közelében kellett lennie. Miközben a felesége lovagolt, Sasi a földről irányította az edzést.. Ez éppen olyan, mintha elém tennének egy rakás zabot, és csak szagolgathatnám. Miután a Nyomorultak első szériája lement, gazdám kikövetelte, hogy az újabb szerződés szerint lóra ülhessen. Csak egy feltétellel mentek bele ebbe a kompromisszumba. Ha balesetet szenved, le kell tagadnia, hogy a sérülés lovaglás következménye volt. Sasinak több sem kellett. Két pacit azonnal kifuvaroztatott magához Németországba.

 

Sasi azokra a társaimra is jó szívvel emlékezik vissza, akikbe sok pénzt ölt bele, aztán éveken keresztül mégsem hoztak neki sikert. Gazdám ugyanis nagyon sokáig képes megbízni bennünk. És persze sokat kényeztet minket. Igyekszik minden nap többször fényesíteni a szőrünket, gondoskodni rólunk. Van egy pótmamánk. Annamari öt éve dolgozik Sasinál, úgyhogy akkor is jó dolgunk van, ha a gazdánk éppen nem ér rá.
Sasi két kislányával is igyekszik megszerettetni a természetet, és persze minket. Bár, mint felelős szülő, minden pillanatban félti őket. Egyelőre nem szívesen gondol bele, hogy a két kislány esetleg díjugrató versenyeken indul majd. Pedig mi nagyon vigyáznánk rájuk. Gazdám most az Operaház fantomjában játszik. Szívesen megnézném őt ebben a szerepben. Sajnos a Madách Színház előadásait egyelőre még nem látogathatják lovak. Talán Sasi egyszer ezt is megoldja.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop