Elegáns metamorfózis

Erős provence-i hangulatú a Cézánne által is megfestett Sainte-Victoire hegyre néző francia kert, ahol nyomon követhető napjaink nagy trendje: több különálló élettér, hogy az exteriőr igazi nappalivá váljon. Lássuk az átalakítást végző tervezőpáros egyszerre finom és mégis karakteres megoldásait!

Aix-en-Provence közelében az elegáns stílusú, ám eredeti állapotában napjainkra elhanyagolt 3000 négyzetméteres telek mélyreható átalakuláson ment keresztül. Mindez egy francia tájtervezőpárosnak köszönhető, akiktől már korábban is bemutattunk egy szép munkát. Yoran Morvant és Nicolas Moingeon 2011 óta dolgoznak együtt, azóta számos változatos kültéri fejlesztési projektjük volt, munkáikban tökéletesre ötvözve a modernitást, a hagyományt és a mediterrán hangulatot. Különböző, de egymást kiegészítő személyiségek, akiket kreativitásuk kapcsol össze, mindkettejüket fűti a szakma iránti szenvedély. Fejlett művészi érzékenységről árulkodó alkotásaikban egyszerre törekednek az esztétikumra, a funkcionalitásra, a használat kényelmére és a természet tiszteletére. Vallják, hogy a kertnek szimbiózisban kell lennie a házzal, tágabb értelemben a tájjal, a régióval is, ahová tartozik.

Ezúttal a megrendelő a szép nyaralóépülethez kért egy nívós kertet, a medence és környékének átalakítását, tökéletes harmóniában a házzal. Yoran és Nicolas egyenes és ívelt vonalak társításával érték el a kívánt elegáns hatást, különféle stílusos anyagokat – fa, kő, acél, beton és textilek – házasítva. Itt is igyekeztek megtartani a hely természetes esszenciáját, hogy úgy tűnjön, mintha a kert mindig is ilyen lett volna. Teljesen átszabták az azúrkék medencéjű uszodát és környékét, átszervezték, illetve javítottak a megközelítési utakon, átrendezték a beültetett tereket, hangulatos sarkokat alakítottak ki teraszok, pad, kavicsos tér, nyugágyak stb. segítségével. Mint mondják, ez a munka számukra is nagy kihívást jelentett, hiszen a felújítás során a kert minden zugát felforgatták. A mai trend szerint számos különálló életteret alakítottak ki, hogy a kert igazi nappalivá váljon, ezért készült a víz közelében a modern medenceház is egy kényelmes, praktikus kültéri konyhával.

A kreatív francia tervezőpáros alapította MORVANT & MOINGEON csapata egyedülállóan elegáns és modern kerteket, kültéri medencéket alakít ki, tiszteletben tartva a telek sajátosságait és a benne rejlő szépségeket.
Yoran Morvant,
Nicolas Moingeon

kerttervezők

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop