Hogyan válasszunk digitális zongorát?

Egy digitális zongora a lakás éke lehet, ha illeszkedik a lakás színeihez és stílusához. Természetesen nem szükséges azonnal egy drága akusztikus zongorát beszerezni, a digitális és színpadi zongorák között is vannak gyönyörű megjelenésűek, amelyek ráadásul fel is dobhatják lakásunk megjelenését.

Ha zongoratanulásra adtuk a fejünket, bizonyos, hogy elindultunk egy sikerélményekkel teli úton, hiszen a zene nemcsak mindenkit elérzékenyít, de otthonukban is csodás a látványa. Megjelenésében leginkább a digitális zongora hasonlít a zongorához. Míg a színpadi zongora egy állványon álló billentyűzet, amely leginkább zenei felvételhez vagy koncertekhez használható, a digitális zongora viszont élethűen imitálja a zongorán való játékot és érzést is. Mindenképp érdemes olyan választani, amelyhez jár zongoraszék is, hiszen egyetlen zongora sem teljes szék nélkül. A digitális zongora melletti érv az is, hogy kezdőként nem tudjuk még kihasználni a színpadi zongora adta lehetőségeket, érdemes inkább pedálokkal teli digitális zongorát vásárolni.

Szempontok a választáshoz

Elsőkét is arról kell dönteni, hogy otthonunk ékének szánjuk-e a zongorát, vagy szeretnénk hordozni is egyik helyszínről a másikra. A digitális zongora ugyanis masszív, fedett, fa hátlappal rendelkezik, és általában 40-100 kg közötti a súlya. Ezért ilyen súlyt nem könnyű mozgatni, szállítani, persze léteznek könnyebb modellek is, amelyek megjelenésre hasonlók nehezebb társaikhoz, de nem rendelkeznek tömött hátfallal.

Fontos szempont az ár is. A digitális zongorák 250 000 forint körül kezdődnek, természetesen a határ a csillagos ég. Ha igazán prémium megjelenésre vágyunk, akkor a digitális szárnyas zongora illik hozzánk, mely darabok már ugyanolyan testtel, felnyitható és kitámasztható fedlappal rendelkeznek, mint akusztikus társaik. Mindemellett pedig az akusztikus, erőteljes, visszahangos hangzást is visszaadják, mintha koncerten lennénk. Ezeknek az ára már 700 000 forinttól indul, tehát árban jóval közelebb állnak a klasszikus zongorákhoz, viszont valódi eleganciát kölcsönöznek lakásunknak is.

Szín és kialakítás

A zongora kiválasztásánál elsődleges, hogy milyen anyagból készül és milyen színű. A digitális zongorák fából készülnek, a barna és fekete árnyalatok jellemzőek, de fehér színt is találhatunk. Egy fehér nappaliba gyönyörűen illik a fehér zongora, ha pedig sötétek a bútorok, akkor szerencsés, ha harmonizál velük. Mindenképp mérjük fel, hogy mennyi tér áll rendelkezésre, figyeljünk, hogy mennyire világos és nyitott a szoba: szűkebb helyre inkább kisebb, világos színű zongorát válasszunk, ami nagyítja a tere, nagyobb, tágasabb szobába sötétebb zongorát is beszerezhetünk. A zongora legalkalmasabb helye nyilvánvalóan a nappali, hiszen itt válik leginkább a lakás ékévé.

Fontos a zongoraszék is!

A zongora helyének kimérésekor számba kell venni a zongoraszéket is, hogy kényelmesen elférjen! Egy elegáns zongorához nem illik az összecsukható zongoraszék, ezért az legyen kihúzható, és a legszebb, ha színe megegyezik a zongoráéval. Érdemes puha, szövet fedésű darabot választani, amelyik harmonizál meglévő bútorainkkal. A legtöbb zongorához jár a szék is, az alapfelszerelés ugyanis a következő: zongora, zongoraszék, adapter, fülhallgató és a pedálok, amennyiben nem pedálos verziót választunk.

A zongora valódi eleganciát és kifinomultságot kölcsönözhet otthonunknak, de arra is ügyeljünk, hogy szépsége mellett zenei tanulmányaikat, igényeinket is kielégítse!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop