Ékszerdoboz a belváros szívében

Világos alapszínek, modern bútorok, fiatalos környezet, ezek jellemzik ezt az újlipótvárosi 53 négyzetméteres lakást, amelyben Kónya Hajnalka lakberendező gondoskodott arról, hogy a nyugalom oázisába csöppenjünk, barátságos, otthonos falak közé.

ekszerdoboza belvarossziveben 720

Az 53 négyzetméteres belvárosi lakás átalakításához teljesen szabad kezet kaptam megbízómtól, ami megtiszteló bizalom minden tervezőnek. A végleges koncepció kialakításához konzultáltam Eva Mihály Amichay tervezőnővel, majd egyedül vittem végig a felújítást a kivitelezésen át a bútorok tervezéséig, kiválasztásáig és a dekorálásig. A 3,8 méteres belmagasságú lakásban falakat bontottunk, újakat emeltünk, a cél az volt, hogy az összenyitott nappali és galériás szobából két különálló szoba jöjjön létre. Belépve a lakásba, az előszoba és a konyha találkozásánál találjuk magunkat. Az eredeti bejárati dupla ajtót szimplára cseréltem, így jöhetett létre egy kényelmes méretű konyha. Az előtérbe egy mennyezetig érő beépített szekrényt terveztem, amelyben a rengeteg tárolóhely mellett a mosó- és szárítógép, a bojler, vízóra és egyéb háztartási eszközök is elférnek. Nagyon fontos, ha nincs is lehetőség háztartási helyiség létrehozására, akkor is legyen egy külön szekció ízlésesen és praktikusan elrejteni a gépeket, mérőórákat stb. A szekrény festett MDF-ből készült, és ugyanolyan krém színt kapott, mint a falak, hogy óriási mérete ellenére minél jobban beolvadjon a környezetébe. Praktikussági szempontból párhuzamosra terveztem a konyhát, ám a konyhaszekrény csak úgy kerülhetett a bal oldali falra is, hogy az ablakot ki kellett cserélni egy alul fix elosztásúra. A bútorozásnál minél több fiókos elemet választottam, ezekben sokkal könnyebb a konyhai eszközök tárolása. A világítás kialakításánál az álmennyezetbe sok kis mennyezeti lámpa került, a pultot pedig ledcsík világítja meg. Az apró étkezőt az eredeti nappaliból választottam le, a keskeny közlekedési útvonal miatt az asztal egyik oldalára egy könnyen mozdítható ülőkét választottam.

Az étkező felől közelíthetjük meg a nappalit, amely szobaként is funkcionál, ezért egy beépített franciaágyat terveztem ide. A nappaliban a világos alapszínek mellett a sötétkék kanapé mellé mustár sárga, bézs, fehér színek kerültek. A másik szoba galériás, megújítottam a lépcső alatti beépített szekrényt, a galéria fiatalos, kuckós jelleget öltött. A konyha és a fürdő hidegburkolata alá padlófűtés került, az étkezőbe és a szobákba parketta, a galériára pedig laminált parkettát választottam, ahol elektromos radiátorokkal történik a fűtés. Az étkezőtől balra található fürdőszobában a fehér szanitereket bézs és fehér burkolattal párosítottam, és egy kis csavarral keleties mintázatú padlóburkolatot választottam. Összességében kellemes, modern hangulatú lett a lakás, akárcsak egy kis oázis a belváros forgatagában.

  

Mottóim egyike, hogy adj többet annál, mint amit elvárnak tőled! Fő célommá vált, hogy inspirálni tudjak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg.

ekszerdoboza belvarossziveben portre

Kónya Hajnalka
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop