Szabályoktól mentes farmház

A helyi építészeti jellegzetességek szem előtt tartásával, de végtelen nagy szabadsággal tervezhette meg modern farmházát az amerikai Tamara Magel maga és családja számára, egyedi megoldásokkal fűszerezve.

Az építész-belsőépítész Tamara Magel saját új építésű otthonának tervezését a teljes kockázatvállalás jellemezte, mivel nem megrendelésre készült, így kedvére élhette ki minden kreativitását. A ház minden szempontból modern, mégis az a cél vezérelte, hogy az ingatlan úgy nézzen ki, mintha mindig is ott állt volna, amiben persze sokat segített az újonnan ültetett dús növényzet is. Stílusos, komfortos, egészséges a sok természetes fénynek köszönhetőn, nyitva a külterek felé, mégis intim, meleg, otthonos. A konyhában az angol vidéki stílusra voksolt a tervező, megspékelve a rá jellemző sajátos kézjeggyel, egy kis glamouros eleganciával, hogy mégse legyen túl farmházas jellegű. Az elrendezés sem teljesen a hagyományos munkaháromszög elvet követi – a képzeletbeli háromszög csúcsain hűtő, mosogató és tűzhely –, Tamara a külső terek fontosságát e szabály fölé helyezte. „Számomra a mosogatótól való kilátás a legfontosabb” – mondja. Annak érdekében, hogy a mosogató mellől tökéletes kilátás nyíljon a medencére és a kertet körülvevő erdőre, feláldozta a közvetlenül a kertre nyíló ajtókat is. A sziget kialakításánál, elhelyezésénél is a látószögeket vette figyelembe, hogy a bárszékeken három oldalról ülve kedvükre beszélgethessenek a barátok, míg ő főz. Maga tervezte a konyhaszekrényt, amelyet egy helyi asztalosmesterrel gyártatott le. „Szeretem a sima felületeket, amelyek frissebb, modernebb megjelenést nyújtanak, de a fiókokon vagy a nagyobb ajtólapokon, mint például a hűtőszekrények ajtólapján, kissé több részletekre van szükség, különben a modernitás túlsúlyos lesz” – magyarázza. A festett felület fehér színe mattabb, mint más, fényesebb fehérek.

A falakhoz a Waterworks Grove Brickwork csempéket választotta durva, recés kivitelben, vastagságuk pedig közelebb áll a tényleges téglához, mint a csempéhez. „Szeretem a finom szemcsézettségű anyagokat. Felvinni őket a plafonig egészen egyszerű, mégis drámai hatást eredményez.” – teszi hozzá Tamara. A vízvezetékszerelők szállították a házban található összes csaptelepet, amelyek szilárd, majdnem ipari dizájnt hoznak be. A főzőlap fölött falra szerelt fazéktöltőre Tamara szerint egyre nagyobb a kereslet. „Nem mondhatom, hogy ügyfeleim mindig használják őket, de szeretik e régies, indusztriális megjelenést, és valójában úgy találom, hogy ez csak szokás kérdése.” – mondja. Időbe telt, de most már ő is ösztönösen az edénytöltő után nyúl, amikor a tűzhelynél áll. Tamara nem fél többféle fémet összekeverni; mint ahogy látjuk is a sárgaréz és ezüst váltakozását a főzőlapon. Modern és eredeti otthona most egy olyan hely, ahol munkájától távol pihenhet, családja körében élvezi a békés, csendes környezetet.

Az otthon jólétünkre gyakorolt hatásában mélyen hívő tervező nem fél az egyedi kihívásoktól. Előszeretettel használ organikus építő- és felületkezelő anyagokat, amelyek új ingatlanoknál nem szokványosak. Projektjeihez minden építőanyagot, szerelvényt, kiegészítőt maga választ ki. szabalyoktolmentesfarmhaz portre
Tamara Magel
www.tamaramagel.com
 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop