Egyedi kandallótól a cserépkályháig

Jó, ha minden családi házban van egy kályha, ami a fűtés biztonságát nyújtja, és lobogó lángja a lelkünket is melengeti. A korszerű technológiával, modern anyagokból épült energiatakarékos otthonok kandallóit, cserépkályháit is újra kellett gondolni, hogy tökéletesen illeszkedjenek a jól szigetelt épületekhez. Melyek is ezek a szempontok?

egyedi-kandallo-lux-kandallo

A kandalló, cserépkályha égéséhez szükséges levegő légcsatornán keresztül jut a szabad térből a tűztérbe, hogy a kályha biztonságosan, zárt ajtóval működjön, elkerülve a parázs kipattogását és a visszafüstölést. Célszerű égésoptimalizálóra bízni a levegő mennyiségének szabályozását a kézi működtetés helyett, mert az automatika helyettünk felügyeli a kályha, kandalló működését, így a tökéletes égéssel környezetbarát és gazdaságos lesz a fűtés. Az egyszerű légfűtéses kandallókat kiegészíthetjük hőtároló elemekkel és füstjáratidomokkal, hogy a bennük tárolt hővel egyenletes meleget tartsanak a lakásban, kiküszöbölve a nagy hőingadozásokat.

egyedi-kandallo-lux-kandallo

A cserépkályhák építését a Nyugat-Európában jól ismert kéthéjú rendszerrel és ökotűztérrel ajánljuk. Ezek a méretezett kályhák akár a passzívházak fűtésére is kiválóan alkalmasak, mivel naponta egyszeri befűtéssel is csak néhány Celsius fokos a hőingadozás, köszönhetően a kitűnő hőtartású és lassú hőleadású szerkezetnek, emiatt jóval hosszabb élettartamúak is.

egyedi-kandallo-cserepkalyha-orbankalyha

A kandallók és cserépkályhák külsőre ma már alig térnek el egymástól. Mindkettő készülhet klasszikus vagy minimál stílusban, óriási színválasztékban, a hatalmas üveg ajtón keresztül a tűz látványa mindenkit elvarázsol. Ha egyedi kandallót, kályhát szeretne építtetni, szívesen adunk szaktanácsot és készítünk 3D látványtervet, hogy olyan legyen a kályhája, amilyet megálmodott.

lux-kandallo-egyedi-kandallo

 

www.luxkandallo.hu
info@luxkandallo.hu
Instagram: luxkandallo
Facebook: LuxKandalló

 

www.orbankalyha.hu
info@orbankalyha.hu
Instagram: orbancserepkalyhabolt
Facebook: Orbán Cserépkályhabolt


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop