A csokigyáros otthona

Harmincas, orvos házigazdáink lakásában valamikor a csokoládégyáros Stühmer család egyik sarja lakott, ennek megfelelően igényes az eredeti tér és környezete is. Az átalakítás során modern, letisztult vonalú otthon született, amely megtartotta a klasszicista értékeket.

Önmagában már a miliő is pazar vendéglátóink otthonában, hiszen az 1879-es építésű bérház Budapest Palotanegyedében található, erkélyről nyíló kilátással a Mikszáth Kálmán térre. A 85 négyzetméteres lakásban valamikor a csokoládégyáros Stühmer család sarja lakott. Házigazdáink egy, a klasszicista értékeket megtartó, mégis modern, letisztult vonalú, kényelmes otthont kértek a tervezőktől, Krébecz-Mede Marianntól és társától, Krébecz Krisztiántól. Szerencsés és igényes volt az eredeti alaprajz, falakat nem kellett bontani, csak hozzáépíteni, és a nyílászárók is az eredetiek, csupán felújították őket.

A nappali, konyha és étkező egy légterű, a főbb funkciókat betöltő bútorok finoman húzódnak meg a háttérben. Az egykori csokigyáros dinasztia szelleme is visszaköszön a táblacsokira hajazó nonfigurális képen és a barna szín következetes alkalmazásával a a lakás másmás helyiségeiben. A házaspár számára fontos volt, hogy otthonuk a társasági életüket is szolgálja, ezt az igényt tökéletesen követi a konyha, az étkező és a nappali térrendezése. A konyhabútor közel a kanapéhoz, a főzés és a beszélgetés, a közösen eltöltött idő fontosságát kifejezve. Kiemelt szerepe van a dekorációs elemeknek: a csíkos szőnyegek, az étkezőszékek zöld kárpitja, a minőségi függöny alapvetően hangulatteremtő elemek a térben. A bútorokat is úgy válogatták össze, hogy ne legyenek túl hangsúlyosak, dominánsak, mégis valamennyi figyelemreméltó.

A lakásban egy hálószoba és egy vendégháló van, a mai igények szerint mindkettőhöz külön fürdőszoba, utóbbit egy régi konyha átalakításával közvetlenül a térhez csatolták, teljes intimitást biztosítva a vendégek számára. A főháló kényelmes ellazulást nyújt a házaspárnak, ugyanakkor az íróasztal munkavégzésre is lehetőséget kínál.

S hogy mit szólnának az egykori Stühmerek ehhez a mai lakáshoz? Bizonyosan elégedett lennének vele, hiszen a maximalizmus, az elegancia és a modernitás régen is ugyanolyan érték volt, mint napjainkban.

Küldetésünk olyan szépség, funkcionalitás és kényelem megteremtése, amely tökéletesen illeszkedik a megrendelő személyiségéhez és igényeihez, figyelve élete minden aspektusára. Mottónk az értéket megtartani és tovább teremteni.
Krébecz-Mede Mariann,
Krébecz Krisztián

lakberendezők

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop