Egy nyaralás emléke

A magnóliavirág, egy nyaralás emléke határozta meg a fiatal pár újdonsült otthonának legfőbb motívumát, hiszen Rétfalvi Viktória lakberendező az otthon színvilágát is eszerint alakította ki. A tágas, 104 négyzetméteres lakás meghitt, barátságos és kissé feminin hangulatú lett.

nyaralas-emléke

Egy budapesti újépítésű házban találták meg vendéglátóink azt a lakást, ahol jövőjüket elképzelték. Rétfalvi Viktória lakberendezőt kérték fel a tervezésre, aki a 104 négyzetméteres otthon minden részletét tökéletesen kihasználta. A kisgyermekes házaspár számára fontos cél volt az egységesség, ezért a tervező kevés anyagtípussal dolgozott, és arra törekedett, hogy a felhasznált anyagok minden helyiségben arányosan megjelenjenek. A színvilág is egységes, puha, barátságos, a pasztell, a türkiz, a fehér nagyon szép egységet alkot a terekben.

feminin-konyha

A lakás központi része a nappali, ahol a kényelmes és minőségi szürke kanapéval szemben egy nagyméretű televíziós falat helyeztek el. Ez a családi mozizások színtere esténként, egy valóságos kuckó a kuckóban. A nappaliban kapott helyet egy kis home office-sarok is, a háziak ugyanis nem akarták a hálószobájukat ezzel a funkcióval is terhelni, maradjon teljes egészében a pihenésé, még akkor is, ha csak ritkán kell otthonról dolgozniuk.

A bézses-barnás színvilág a lakás egészén végigvonul, kellemes, puha légkört teremt, megjelenik a nappali díszpárnáin, az étkező mikroplüss szövetű székein egyaránt. Az étkezőt egy légtérbe helyezték a nappalival és a konyhával, a tágas alapterület lehetővé tette a levegős térrendezést. Kifejezetten jól mutat benne a hófehér konyhabútor, mintegy hátteret alkotva, szépen kiemeli az étkezőgarnitúrát, és még puhábbá, finomabbá teszi a meleg színvilágot.

magnolia-furdoszoba

A vendéglátó hölgy kedvenc virága a magnólia, ami egy közös nyaralás emlékét idézi, ezért azt kérte a lakberendezőtől, hogy valamiképpen jelenjen meg a lakótérben ez a motívum, Viktória a fürdőszoba falán egy dekortapéta segítségével jelenítette meg, a hálószobába pedig a színeit ültette át. A türkizszín egyébként alapvetően meghatározza a hálószoba hangulatát, némi bézzsel kombinálva, meghitt, ugyanakkor modern és letisztult képet ad. Akárcsak a lakás egésze, ami tökéletes hátteret ad a család számára, barátságos, kellemes életteret nyújt gyermekük felcseperedéséhez.

számomra tervezéskor az az elsődleges cél, hogy a megrendelővel közösen teremtsünk olyan otthont, ahol a megoldásokban az ő személyisége mutatkozik meg. ehhez nyújtok szakmai támogatást oly módon, hogy átadáskor azt érezzék: hazaérkeztek. retfalvi-viktoria
Rétfalvi Viktória
lakberendező

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop