Természetesség és klasszikus dizájn

Újlipótváros Dunához közeli részén újította fel ezt a fantasztikus adottságú, 64 négyzetméteres lakást Balogh Ágnes lakberendező és testvére, Lusztig-Balogh Ildikó projektmenedzser. Hatalmas íves ablakok, míves kétszárnyú ajtó, nagy belmagasság… a nagypolgári stílus kizárólag kifinomult színeket, kellemes anyaghasználatot engedett meg.

termeszetesseg-klasszikus-dizajn

A lakást mint lakberendező, testvéremmel Lusztig-Balogh Ildikóval együtt újítottuk fel, aki a projektmenedzsmentet vitte. Első közös munkánk igazi szerelemprojekt volt, hiszen végre minden a saját elképzeléseink szerint valósulhatott meg, magas minőségben, így biztosan nem ez volt az utolsó együttműködésünk. Miközben teljesen egy rugóra járt az agyunk, egy friss szem a dizájn oldalon, egy új ötlet a megvalósítás során sokszor átsegített bennünket a nehézségeken. A felújítás során mindvégig célunk volt, hogy a lakás fantasztikus adottságaira építsünk: a hatalmas ívelt ablakokon át beáradó természetes fényre, csendre.

A 64 négyzetméteres lakás egyébként is remek adottságokkal bír, csendes utcában, mégis központi helyen fekszik, s mivel a ház negyedik emeletén található, a szemközti ház pedig csak három szintes, a szomszédok sem látnak be az új otthonba, zavartalanul privát. Koncepciónk: modern, természetes hatású anyagok, légiesség, naturális és krémes színek, napfényben úszó szobák, kényelmes nyitott terek, frissesség a nagypolgári stílus klasszikus elemeinek megtartásával.

Így vált például a nappali és hálószoba között nyíló gyönyörű díszes kétszárnyú ajtó igazi fókuszponttá. A fehér falakkal a térérzetet és a luxushatást szerettük volna maximálisra növelni, a díszlécosztások és a hatalmas íves nyílászárók ezeket a jegyeket viselik. A lakásban felhasznált parkettákat, padlókat és ablakokat, ajtókat a Jola Csoport érdi üzletében vásároltuk. Nem óvatoskodtunk, bontottunk, befalaztunk, cseréltünk: a régi cserépkályhát és gázkonvektorokat új, korszerű fűtésrendszer váltotta fel, a régi párnafákra fektetett parkettát új vasbetonra és padlóra cseréltük.

A lakásba lépve a mai konyhasziget helyén korábban válaszfal állt, amely két szűk, sötét helyiséget jelentett. A fal bontásával sikerült egyetlen nagy, fényben úszó teret kialakítani, ahol igazán öröm főzni. Minden helyiségbe világos tölgyfa színű padlót választottunk, amely összeköti egymással a különböző tereket, melegséget és egységet ad, ahogy a nagyméretű márvány hatású burkolólapok is igazán elegáns hangulatot kölcsönöznek a különböző helyiségeknek. Így alakult ki a felvételeken is látott gyönyörű végeredmény: egy ultravilágos, sikkes, kifinomult, kellemes összhatású, magas színvonalú beltér.

Munkáink során arra törekszünk, hogy magas minőségű egységes és harmonikus enteriőröket teremtsünk, tele lélekkel, mindig valami extrával megfűszerezve, hogy a tulajdonosok azonnal beleszeressenek új otthonukba.
Lusztig-Balogh Ildikó
projektmenedzser
Balogh Ágnes
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop