PS4: az otthoni szórakozás központja

Fedezzük fel, hogyan válhat otthonunk igazi szórakoztató központtá, hogy élvezhessük a legjobb játékokat és élményeket! S hogy mivel? Természetesen PlayStationnel! Konzol vagy gamer PC?

ps4-szorakozas

Ha szórakozás és játék, akkor az első evidens dilemma, ami a témában felmerülhet, ha komolyabb kiadásokról beszélünk: mire érdemesebb inkább költeni, konzolra vagy PC-re? Nyilván utóbbi esetében specifikusan gamer PC-re gondolunk, ami nemes egyszerűséggel játszásra lett teremtve. Nos, meglehet, hogy néhány évvel ezelőtt erre a kérdésre nehéz lett volna egyértelmű válasszal szolgálni, ám jelenleg nem vitás, a PS4 kitűnő választás! Simán felveszi a versenyt a gamer számítógépekkel, azaz a hardveres háttere bikaerős. Ráadásul, aki az apró konstrukciók híve, a slimben megtalálhatja azt, amit keres, míg a PlayStation 4 Pro joggal viselheti a nagy testvér jelzőt.

A 2013-ban debütált slim variáció 1080 p felbontás megjelenítésére hívatott, míg a Pro már 4K megjelenítésre képes az ehhez kompatibilis játékok esetében. Ez a felbontás kétféle lehet: natív vagy úgynevezett felskálázott felbontás. Utóbbi során a konzol megnöveli az eredeti, bemeneti felbontást. Ahhoz, hogy ez sikeresen végződjön, a bemeneti jel minőségének Full HD-nak (1920×1080) kell lennie, a lejátszó pedig 3840×2160 px-re növeli az eredeti, 1920×1080 px felbontást. Az előbbinél a bemeneti felbontás már alapjáraton 3840×2160 px, tehát 4K. Összegezve: mindkét alternatíva pontosan ugyanolyan felbontást ad, a natív 4K azonban jóval részletesebb képet biztosít.

Ez az a konzol, ami az alkalomszerű játékok, családi, baráti összejövetelek, kikapcsolódások vagy VR-ozáshoz tökéletesen ideális, mert bár már az ötös generáció hasít, ám könnyedén előfordulhat, hogy az egyéni igényeknek ez a széria is bőven megfelel.

Mennyire lényegesek az egyéni preferenciák?

Tulajdonképpen ezek a legfontosabbak. A konzol kiválasztásánál nem az számít, hogy ki mit mond, hogy a kritikák mit írnak, vagy a szomszédok, barátok, ismerősök miről mesélnek. Ezek olyan információk, amelyek természetesen elraktározhatóak, de mégsem érdemes ezeket tekinteni a döntés meghozásának alapjaiként. Mert vitathatatlanul nem azok. De akkor mi az, ami számít?

Például az, hogy melyek azok a tulajdonságok, amik személyesen mérvadóak? Milyen gyakorisággal bukkan fel a játék igénye? Ki az, aki a legtöbbet kézbe fogja majd a kontrollerek valamelyikét? Mik azok a játékok, amik a legkedveltebbek, és amiknek a futtatása jó, ha nem ütközik akadályokba? És nyilván az árakat is célszerű górcső alá venni, azaz azt, hogy mi az a díjtétel, ami még belefér?

A PS4 többek között azért annyira népszerű, mert bár előző generációs, de még mindig nagyon fejlett technológiával rendelkezik, azaz nem vall szégyent az új játékok futtatásában sem. Ugyanakkor a bekerülési költsége jóval elmarad az ötös sorozathoz képest, tehát lényegesen kedvezőbb, mint bármilyen más alternatíva. A két prototípusnak köszönhetően pedig mindenki olyan méretű variációval gazdagíthatja az életét, ami a legideálisabb, és ami akár az egész családot közös játszásra csábíthatja!


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop