Csemperagasztók új generációja a webertől

Akadálymentes otthon
Építkezik, felújít? alakítsa kedvére otthonát!
Télikert – házunk ékszerdoboza

Az elmúlt években jelentős mértékben átalakult a nemzetközi, és ezzel egy időben a magyarországi hidegburkolás. Nem maga a csemperagasztás technológiája változott meg, hanem a burkolattrend: a korábban használt kis és közepes méretű csempéket felváltották az egyre nagyobb méretű lapok, mára ezekkel burkoljuk a padlót, a fürdőszobát és a teraszt is.

 

 

Csemperagasztót a lapmérethez?

Manapság az alacsony vízfelvételű, tömör szerkezetű ún. kőporcelán vagy greslapokat választjuk a legszívesebben. Mivel a lapok méretei egyre nagyobbak, a súlyuk is egyre nagyobb, olyan csemperagasztókra van szükségünk, amelyek képesek a megnövekedett súlyt lecsúszás nélkül megtartani a falon, illetve képesek biztosítani a lapok tökéletes ragasztását a padlón, valamint az egyre gyakrabban használt kenhető vízszigeteléseken. Ezen speciális technológiai elvárásoknak felel meg a weber két innovatív terméke: a weber.col promax és a weber.col promax S1, amelyek magas minőségük mellett kön?- nyített súlyuknak köszönhetően segítik a felhasználást.

Miben más egy könnyített csemperagasztó?

A könnyített csemperagasztók minősítési rendszere, alkalmazási tulajdonságai megegyeznek egy normál csemperagasztóéval. Azonban a ragasztó gyártása során egy speciális könnyítő adalékot adnak a többi összetevőhöz, így az azonos súlyú, könnyített csemperagasztóval jóval nagyobb felületet lehet leburkolni. A Light-Blue technológiával készült csemperagasztók esetében ez több mint 40% extra kiadósságot jelent.

Miért is jó a könnyített ragasztó?

Alaptulajdonságaiban megegyezik egy normál ragasztóval, azonban felhasználás szempontjából könnyebb feldolgozhatóság jellemzi. Emellett a weber könnyített csemperagasztói esetében a Light-Blue technológiának köszönhetően a korábban 25 kg súlyú zsák mindössze 17 kg, amellyel ugyanakkora felület burkolható, mint egy korábbi 25 kg-os zsákkal. További előnye, hogy a zsák tetején található praktikus fül segítségével a zsákot jelentősen könnyebb felvinni több emelet magasra, egyszerűbben szállítható, akár egyszerre nagyobb mennyiségben is.

Fogas kérdés a fugázó is?

A burkolat kialakítása során nem csak a burkolatragasztó és a csempeválasztás kiemelt jelentőségű, hanem a fugázó kiválasztása is meghatározó fontosságú lehet. A fugázó színe mellett a minősége/alkalmazhatósága sem elhanyagolható szempont. Ezért ajánljuk fugázóinkat, a weber.color comfortot normál, míg a weber.color perfectet magasabb igénybevétel esetén. A sarkokban és a mozgási hézagok kitöltéséhez pedig minden esetben ajánlott a megfelelő színű weber.color silicon szilikonfugázót választani.

weber-terranova.hu

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop