Csalogassuk a természetet az otthonunkba!

Számos építészeti és lakberendezési módszer közelebb hozhatja a természet megnyugtató szépségét életterünkhöz. Legyen szó felújításról vagy építkezésről, a természet alapú megközelítéssel zöldebbé, békésebbé és esztétikusabbá tehetjük otthonunkat. Cikkünkben hat olyan megoldást mutatunk be, amivel ezt megvalósíthatjuk!

A természet alapú megközelítés sokkal több egy mulandó divathullámnál: nem csupán az építészetben és lakberendezésben, de a várostervezésben is megjelenő új paradigma. Egy olyan szemlélet ez, amely az ökotudatosság és fenntarthatóság mellett az épületek tervezési, építési és használati szakaszaiban keletkező ökológiai terhelés minimalizálására törekszik. Esztétikai befolyást is gyakorol: a korszerű megjelenésű, stílusos épületek többsége törekszik olyan építészeti és lakberendezési elemeket választani, amelyek tükrözik a természet szépségeit. Az alábbi ötletekből inspirálódva saját otthonunkba is becsempészhetjük a természetet!

1. Fapadló, svédpadló. A fa az egyik legrégebben használt, természetes építőanyag, egyedi, változatos mintázata természetes megjelenést nyújt. Dísz- és használati tárgyak, bútorok, építőanyagok és padlóburkolatok készítéséhez több száz éve használják. A padlófajták a rétegszám alapján is megkülönböztethetők: az egyrétegű vagy tömörfából készülteknél gyakori problémát jelent a nedvességre való érzékenység és a méretváltozás, míg a többrétegűeknél (ilyenek a modern padlók általában) a felső réteg magas kopásállóságú faanyagból készül, az alsóbb rétegek pedig a nedvességgel szembeni ellenállóságot segítik.

2. Famintás burkolatok. Fontos számunkra, hogy az otthon barátságos, zöld és hívogató legyen? A rideg, hipermodern minimalizmus helyett a rusztikus, természetközeli lakberendezési trendeket kedveljük? A famintás burkolatokat kombinálva a későbbiekben bemutatott növényfalakkal trópusi esőerdőt varázsolhatnak nappalinkból!

3. Fapanelek a falon, lécfalak. A fali dekoráció kiválasztásánál jó választás lehet a bordázott falpanel és lécfal. Mi a különbség közöttük? A bordázott falpanel egy faanyagból készült falra rögzített dizájnelem, amely mérete általában 0,5×1 méter. Nagyobb falfelületek lefedéséhez több darabra van szükség. A lécfal ezzel szemben alappal nem rendelkező, falécekből álló dekorelem, előnye a nagyobb fokú személyre szabhatóság.

4. Élő növényfalak, zuzmófalak Hallottunk már a vertikális kertről, vagy ismertebb nevén a zöldfalról? Az élő növényfalak és zuzmófalak segítségével beltéri környezetben élvezhető a növények nyújtotta természetes szépség. A legtöbb vertikális kertrendszer minimális idő és energiaráfordítás mellett, automatizált módon gondoskodik a locsolásról.

5. Hatalmas üvegfelületek, nagy ablakok. Kertes házban élünk, vagy zöldterületre nyíló, panorámás kilátásunk van? Ez esetben a hatalmas üvegfelületek és nagy ablakok segíthetnek abban, hogy életterek és a környezet közötti határt minimalizáljuk.

6. Kőfurnér és kőburkolat. A kőfurnér palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült kül- és beltéri burkolóanyag. Népszerűségének oka a sokszínű felhasználhatóság, kiváló ár-érték arány és egyedi megjelenés. A hatalmas méretben kifejtett alapanyagot vékony, pár centiméter vastagságú lapokká hasítják, majd innovatív izolációs hőtechnika segítségével leválasztják. A természetes alapanyagból készült kőburkolat segítségével könnyedén a lakásba csalogatható a természet.

Slate Design: a világ legvékonyabb kőburkolatának hazai forgalmazója

A Slate Design Kft. 2013 óta hivatalos gyártó képviselete az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatoknak. Innovatív termékei számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet. Kellemetlen tapasztalataid vannak a lassú beszállítókkal? A cég folyamatosan megújuló árukészletből akár 2-3 napos határidővel is tudja teljesíteni a megrendeléseket, így elkerülhetők a lassú beszállítóknál megszokott kellemetlenségek. A kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtó vállalat nem csupán komplett műszaki megoldásokat értékesít, de a hozzájuk szükséges segédanyagokat is biztosítja. A termékei már számos országba eljutottak, mint például: Románia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Írország, Egyesült Királyság és az USA.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop