Bútorfestés magabiztosan

A lakberendezésben rengeteg választás van, de mégis alig van lehetőségünk arra, hogy a tárgyakat teljesen az elképzeléseinkhez alakítsuk. A bútorfestés viszont éppen ilyen szabadságot ad: nyugodtan elvonatkoztathatsz színtől, textúrától, mintázattól, mert ezeket mind átalakíthatod!

A BÚTORÁTALAKÍTÁS LÉPÉSENKÉNT

1. Készítsd elő a felületet a festéshez.
Ha lakkozott felületet festesz át, akkor először érdesítsd meg a bútort 150-es szemcsenagyságú csiszolópapírral. Ha bútorlapból épített darabot alakítasz át, akkor az érdesítés nem szükséges. Tisztítsd le a felületet mosogatószeres vízzel, majd a tisztítószermaradványokat is alaposan öblítsd le a bútorról.

2. Az első réteg tejfestéket tapadásfokozó adalékkal felturbózva vidd fel.
Az Azúr Bagoly Tejfesték bármilyen felületen alapozóréteg nélkül is szuperül megtapad, ha hozzákevered az Extra-Bond adalékanyagot. A tejfesték kizárólag természetes alapanyagokból készül, ezért porként forgalmazzuk. 1 egység festékporhoz 1 egység vizet keverj. Ha szépen feloldódott minden alkotórész, akkor önts a keverékhez 1 egység Extra-Bond adalékanyagot.

3. Fess addig, amíg elérsz a tökéletes színfedésig.
A tökéletes színfedéshez általában 2-3 réteg tejfesték szükséges. A száradáshoz rétegenként nem kell több 1 óránál. A tejfestékkel függőleges felületen is dolgozhatsz, tehát nem kell fektetned, forgatnod a bútorodat ahhoz, hogy a bútorfesték szépen terüljön.

4. Simítsd át a felületet finom csiszolópapírral.
Ha már az utolsó festékréteg is száraz, akkor 280-as szemcsenagyságú csiszolópapírral simítsd át a felületet.

5. Ne feledkezz meg a felületvédelemről.
A lefestett bútorodat úgy védheted meg a használatból adódó igénybevétellel szemben, ha egy ellenálló anyaggal lezárod a felületet. Ha a felületvédelemhez is vegyszermentes terméket keresel, akkor dönts az Azúr Bagoly Kenderolaj mellett.

+1 A túlságosan egyszerű bútoroknál az átfestésen kívül érdemes még más eszközökben is gondolkodni: néhány izgalmas fogantyú, egy szett menő bútorláb, valamilyen friss motívum mind-mind segíthetnek abban, hogy a legunalmasabb bútordarabot is a stílusodhoz alakíthasd.

A weboldalunkon sok-sok részletes útmutatóval segítünk abban, hogy örömmel munkálkodhass a bútoraidon.

Ezzel a kuponkóddal pedig a webáruházban 10%-os kedvezménnyel vásárolhatsz bútorfestéket december 15-éig. – amiotthonunk-202310

Webáruház: www.azurbagoly.hu • Üzlet: Budapest, VI. kerület, Paulay Ede u. 46. • Telefon: 20/373 1470

 

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop