Mivel legyen tele a garázsunk?

A garázs nemcsak az autó tárolására szolgál, számos más dolgot is felhalmozunk benne: régi ruhákat, megunt/nem használt bútorokat, könyveket, kerti eszközöket és játékokat, a sort a végtelenségig lehetne folytatni. Vannak olyan dolgok, amelyek jó, ha helyet kapnak a garázsba, és persze olyanok is, amelyek jobb, ha nem kerülnek ide.

Ha van garázsunk, nemcsak az autót, de a szerszámokat és az autószereléshez szükséges alapvető eszközöket is célszerű itt tárolni, mert egyrészt kéznél vannak, másrészt jó, ha van belőlük legalább egy az otthonunkban is. Ilyen a kalapács, a kulcs- és csavarhúzókészlet vagy fogók – írja a Fékmester, de például bikakábel is jó, ha van otthon, és a csapágylehúzó sem árt. Mivel csapágylehúzóból is többféle méret van, érdemes készletben gondolkodni. Ha az autós karbantartási feladatokat mi végezzük, mint például az olajcserét, nem árt, ha van hozzá megfelelő eszközünk, s ezek mind helyet kapnak a garázsban.

Autós kellékek

Természetesen egy autó esetében nem feltétlenül csak szerszámok tárolására lehet szükség. Autóbox is kerülhet ide, lehetőleg függesztve vagy a falra szerelve, hogy kevesebb helyet foglaljon el, de a téli és nyári gumikat is itt tároljuk, amíg nincsenek használatban. Az autógumi tárolás nagyban függ attól, hogy felnin vagy felni nélkül tároljuk az abroncsokat, erre mindenképpen figyeljünk oda. Tárolhatunk a garázsban szélvédőmosó-folyadékot, jégoldót és jégkaparót, az autóápoláshoz szükséges vegyszereket és eszközöket is. Utóbbiaknál fontos, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol sem a háziállatok, sem a gyerekek nem férnek hozzá, és az adott vegyszer minden tárolási feltétele teljesül (megfelelő hőmérséklet, fényviszonyok).

Amiket semmi esetre sem tartsunk garázsban!

Vannak azonban olyan dolgok, amelyeket inkább ne tároljunk itt. A gyúlékony és tűzveszélyes dolgoknak mindenképp máshol keressünk helyet, hiszen tárolásukra a jól szellőző helyek alkalmasak, nem pedig a garázs. Olyan dolgokat sem tanácsos ide tenni, amelyek magukhoz vonzzák a rágcsálókat, mint a régi könyvek, ruhák vagy ágyneműk, amelyekbe az egerek és patkányok előszeretettel fészkelnek bele. Kis kedvenceink eledeleit sem célszerű itt tartani, mert ide vonzzák a csótányokat is.

Az elektromos és törékeny dolgoknak is jobb helyük van másutt, még akkor is, ha szigetelt a garázs. Bármikor történhet baj, egy beázás vagy a zsúfolt helyiségben egy figyelmetlenség, és már megvan a baj. A festékek is gyakran kötnek ki a garázsba, viszont itt bizony hamar megromlanak az évszakok közötti hőingadozás miatt, ezért inkább máshol tároljuk őket.

A kép forrás: pixabay.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop