Burkolatok

Jómagam nagy híve vagyok az értékmentésnek, és igen-igen ellenzem a pazarlást, ezért belsőépítészként a fenntartható alapanyagokat, otthonokat preferálom. A jó minőségű, tartós és időtálló burkolóanyagok használata az ökologikus gondolkodás egyik ismérve. Meglepő lehet, de otthonomban az M2 rekonstrukciója során lebontott és árverésre bocsátott metrómegállók gránitburkolata található, amit azóta sem bántam meg. Bár ez egy szélsőséges példa, de talán elhihető, hogy használt alapanyagokból is lehet tökéletesen új hatású otthont létrehozni, ha éppen nincs pénzünk újra, de nagyon vágyunk rá.

ARDIENTA CSEMPEHÁZ

ARTE

Hidegburkolat mindenhol
A gránit, a márvány és a mészkő reneszánszát éli napjainkban. A korszerű padló- és falfűtési rendszereknek köszönhetően akár a teljes padló- és falfelület hidegburkolatot kaphat. Nemcsak a vizes helyiségekben, hanem akár a nappaliban, a hálóban vagy a gardróbban is használhatunk hidegburkolatot vagy fugamentes öntött beton- és műgyantafelületet.

JUB

JUB

Jófajta eklektika
A klasszikus alapokhoz – úgymint természetes kövek, díszlécek, boltívek, magas lábazatok, irizáló felületek, arany kiegészítők, kandallók – remekül passzolnak az indusztriális, a mid century modern, a keleti és a retró bútorok, világítótestek és dekorációk is.

MASUREEL

3D és elegancia
A kannelúrázott oszlopok, a természetes rakott kövek, a boltívek, a holker díszlécek, a 3D hatású falfestések és tapéták, a kazettázott mennyezeteket imitáló felületek egyaránt a régi korok eleganciáját csempészik napjaink tereibe. Hogy a hatás teljes legyen, érdemes neutrális színekkel „kifesteni” az enteriőrt, de nem árt egy izgalmas színt társítani a palettához, amelynek több árnyalatát felhasználva a tér egyszerre lesz elegáns és izgalmas.

JUB

HEPHAISTOS

Természetesség
A természetes alapanyagokhoz természetes színeket és mintákat rendelve bármilyen stílusban létrehozhatjuk a már emlegetett archaikus eleganciát. Modern bútorokkal, kiegészítőkkel időtálló otthont hozhatunk létre, ahová bátran hívhatunk vendégeket.

ARCHITECTURAL DIGEST

KARE

Palotahatás
Az előző oldalon említett elemeket és exkluzív alapanyagokat felhasználva, az elegancia pompává válhat, és a végeredmény egy paloták belső tereit idéző helyiség vagy otthon. A fekete-fehér márvány vagy gránit kontrasztjának drámai hatása jól mutathat falon, padlón, de a kazettázott mennyezeten is, és ehhez sötét színeket vagy sok természetes fát alkalmazva roppant izgalmas lesz a végeredmény.

FARROW & BALL

BENJAMIN MOORE

Lécezett felületek
A lécezett felületek már több lapszámban is felbukkantak, de mit lehet tenni, ha egyszer most ennyire menők. Természetesen sokféle anyagból készülhetnek a lamellák, legtöbbször lamellpanelt képeznek belőle, hogy könnyebb legyen a felrakás. Egy biztos, hogy szép alapanyagból vagy szép színre festve őrült jól mutat bármelyik helyiségben, ráadásul a különböző léptékek vegyítése még különlegesebb végeredményt ad.

JUB

NATURALII CONCEPT STORE

Lécezés márvánnyal
A lécezés immár nemcsak a falakat, mennyezeteket borítja el, hanem a bútorok is egyre többször rendelkeznek ilyen frontokkal. Igazán elegáns a végeredmény, ha természetes fából készül a lamellázott felület, s e mellé sima fafelületeket és márványt – vagy egyéb természetes követ – társítunk.

KARE

Top 5 trend

 • A márvány, a gránit és a mészkő, ezen belül is a travertin mind több helyen megtalálható a lakberendezésben, úgymint padló- és falburkolatok, bútorok, lámpák, dekorációk.
 • A fekete-fehér színkontraszt divatja idén nagyon előkelő helyen szerepel, ami a burkolatok szempontjából a márvány és gránit felhasználásával oldható meg. Minél tervezettebb és kontrasztosabb, minél inkább „kockás”, annál menőbb.
 • A nyitott gardrób – bár a hagyományosnál rendszeresebb takarítást és komolyabb portalanítást igényel – egyre inkább közkedveltté válik. Egy szép természetes burkolat, felület előtt az extravagáns rúdrendszereken felakasztott ruháink luxushatást eredményeznek otthonunkban.
 • A lécezés hosszanti bordázottsága megjelenhet üvegbe és falba mart csíkozással is. A hatás nem marad el, és a divatból is lassabban kopik majd ki, mint a most menő lécezés.
 • Különleges burkolatainkat résfényekkel, ledcsíkokkal emelhetjük ki, ami még exkluzívabbá teszi a látványt.

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop