Parányi loft szépségtitkokkal

Loft viszonylatban kicsinek számító, hetven négyzetméteres lakást tervezett Jessica Helgersson belsőépítész egy házaspárnak, akik megunván háromszor ekkora vidéki házukat, a városba költöztek.

paranyilofftszepsegtitkokkal 720 Hátrahagyva a kényelmes, hatalmas vidéki ranchot, szabad életet, biokertet és csirkéket, Monique és férje, John, mégsem akarta teljesen feladni környezetbarát elveiket. Régi otthonukat ezért nem valamiféle puccos belvárosi palotára cserélték föl, hanem egy kis Portland-i loft lakásra. „A dolog iróniája – meséli a feleség-, hogy most több helyünk jut azokra a dolgokra, amik igazán számítanak. Vendégség esetén akár huszan is kényelmesen elférünk, a konyhából csak egyet lépünk, és máris a nappaliban folytatódik a társalgás!” A loft harmincöt négyzetméteres konyhája egyben a lakás lelke: irodaként, étkezőként is funkcionál. A rusztikus vörös tégla, márvány munkapult és diófa polcok tökéletes összhangban vannak.

De hogy mitől is olyan stílusos ez a kis alapterületű loft, arra a lakberendezőtől, Jessica Helgerson-tól kapunk választ. Vallja, hogy kis lakásban több, a szokványostól eltérő drámai hatású lakberendezési elemet kell alkalmazni. Itt például a konyha teljes falát beborító, szagelszívót is lefedő dekorcsempe ilyen elem. További tipp, hogy hozzuk ki a legtöbbet a falakból! A faltól-falig polcok nagy szolgálatot tesznek, elnyelnek mindent, amire a konyhaszekrények nem képesek, és a sarokkanapé alatti fiókok is csodás tárolók. Fontos, hogy vigyünk melegséget a térbe, amit a sötét falakkal és a vakolatlan téglaburkolattal érhetünk el. Ellentétben a domináns lakberendezési elvekkel, az ülőgarnitúrát a szoba közepéről toljukminél közelebb a falhoz, hogy maradjon elég helyünk (válasszunk sarokgarnitúrát!). Végül megszívlelendő az állólámpákkal kapcsolatos tanács is, hogy ne vesztegessünk el feleslegesen semmilyen területet: „Ott, ahol minden négyzetméter számít, az állólámpákat sajnos el kell felejtenünk!” – javasolja Jessica.

  

A Jessica Helgerson Interior Design tulajdonosának tervezőként és magánemberként is fontos a fenntartható és zöld építés. Modern stílusú dizájn enteriőrjeiben visszaköszön a környezettudatossága, megfűszerezve egy kevés játékossággal.

kicsihazazujra portre

Jessica Helgerson

www.jhinteriordesign.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop