Bejárati ajtók: stílus és funkció kéz a kézben

A bejárati ajtó ma már jóval több, mint egyszerű nyílászáró, amit az idei trendek is alátámasztanak. Egyre népszerűbbek ugyanis az élénk színek és a nagy méretek, amelyek nem csupán az egyediséget tükrözik, hanem a harmóniát és a kényelmet is biztosítják. Az otthonba való bejutási lehetőséget megtestesítő ajtók esetében ugyanakkor az esztétika és az ergonómia mellett a minőségi és biztonsági paraméterek legalább ugyanilyen fontos szerepet játszanak. Hogyan válasszunk olyan megoldást, amely minden igénynek megfelel? Ebben segít a Deceuninck.

deceuninck_elegant-bejarati_ajto

A bejárati ajtó az ingatlan meghatározó elemét képezi, legyen szó megjelenésről, kényelemről vagy védelemről. Manapság egyre több lehetőségünk van arra, hogy ízlésünket és egyéniségünket a nyílászárókon keresztül is kifejezzük, ezzel együtt azonban nem feledkezhetünk meg a funkcionális tényezőkről sem. A Deceuninck összegyűjtötte, mi mindenre érdemes figyelni, mielőtt kiválasztjuk az otthonunkba vezető ajtót.

deceuninck_elegant-bejarati_ajtodeceuninck_elegant-bejarati_ajto

Biztonság mindenekelőtt
Az ablakok mellett a bejárati ajtó választja el a külvilágot a lakóépülettől, így ennek minősége és kialakítása meghatározó az otthon védelme szempontjából. Akihez már legalább egyszer betörtek, az tudja, hogy sokszor nem is az értékek, hanem a biztonságérzet elvesztése a kritikus tényező. Érdemes ezért a megelőzésre fókuszálni, és betörésbiztos bejárati ajtót választani. A Deceuninck Elegant profiljaiból készült RC2-es biztonsági besorolású bejárati ajtók speciális biztonsági mechanikai-fizikai elemeket tartalmaznak, így minimum 3 percig ellenállnak a csavarhúzóval, fogóval, ékekkel történő behatolási kísérleteknek, így a legtöbb lakókörnyezetben elegendő védelmet nyújtanak. A biztonság integrált, többpontos biztonsági vasalattal és zárral pedig még tovább növelhető.

deceuninck_elegant-bejarati_ajto

Az otthon melegének megőrzése
Napjainkban anyagi és fenntarthatósági szempontból sem elhanyagolható a nyílászárók energiahatékonysága. A PVC profilok a legmagasabb hőszigetelési értékkel rendelkeznek a piacon, emellett légmentesek, vízzáróak és ellenállnak a szélnek, így időjárástól függetlenül garantálják a kívánt kényelmet. A Deceuninck innovációjának köszönhetően acélmerevítéses erősítés helyett a profilok ThermoFibra üvegszálmerevítéssel is elérhetők, ami megszünteti a hőhidat, és a tokban lévő Forthex merevítővel társítva kiemelkedő, 1,0 W/m2K Uf-értéket nyújt tok, szárny és normalizált küszöb kombinációban. Elegant ablak- és ajtóprofilok ráadásul különféle vastagságú üvegekkel kombinálhatók, amelyek minden körülmények között optimális zajszűrést biztosítanak.

deceuninck_elegant-bejarati_ajto

Tartós használatra tervezve
A PVC ajtók a legkiválóbb minőségű anyagokból készülnek, így rendkívül hosszú élettartammal bírnak. A Deceuninck 100 000 becsukással teszteli a profilok tartósságát, ami 20 évi használatnak felel meg, vagyis legalább ennyi ideig kitart a profiljaikra szerelt ajtó. Ugyanakkor a zavartalan hosszú távú használat érdekében fontos arra figyelni, hogy záráskor a bejárati ajtó kilincsét felhúzzuk, ellenkező esetben ugyanis a zsanérokat fokozott terhelés éri, ezért lesüllyedhetnek, ami rontja az ajtó élettartamát és akadályozza a megfelelő záródását. A zárszerkezet tökéletes működésének hiányában pedig mindössze a retesz nyújt védelmet a betörések ellen, amely viszont kizárólag az ajtó középső részét biztosítja.

A bejárati ajtók nagy tömegüknél fogva egy idő után egyébként is hajlamosak leszállni, illetve vetemedni, ami szintén nehezíti a könnyed nyitást és csukást. A Deceuninck bejáratiajtó-profiljai erősek, nem rothadnak el, és az őket értő nedvesség, illetve napfény ellenére is tartják az alakjukat. Az ajtó megereszkedésének kivédését támogatja a ThermoFibra rendszer is, amely a hosszú üvegszálak alkalmazásával 39 százalékkal csökkenti az ajtó tömegét az acélmerevítéses változatokhoz képest. Ez egyben a profil merevségét és stabilitását is fokozza a keskeny kialakítás feláldozása nélkül, azaz változatlan vastagság mellett teszi lehetővé nagyméretű, akár 2,4 méter magasságú ajtók beépítését.

deceuninck_elegant-bejarati_ajto

Stílusos megjelenés
Nem szükségszerű, hogy az otthon dizájnja mindössze a lakáson belül jelenlen meg. A Deceuninck ajtóprofiljaihoz válaszható alumínium, üveg vagy akár epoxi műgyanta ajtópanel is, a különféle szárnykialakításokkal, valamint szín- és dekorvariációkkal kombinálva így szinte bármilyen saját elképzelés megvalósítható, és az egyediséget sugárzó jegyek a bejárati ajtón is megjeleníthetők. Az 55 színből álló választék tökéletesen illeszkedik a különféle építészeti stílusokhoz, a színes fóliák pedig sokféleképpen variálhatók, ennek megfelelően a bejárati ajtó akár eltérő színt is kaphat a külső és a belső oldalán.

A minőségi és rendkívül ellenálló fóliák árnyalatukat a teljes élettartamuk alatt megőrzik a hőmérséklet ingadozásával és az UV-sugárzással szemben, ápolásuk pedig rendkívül egyszerű. A Deceuninck PVC profiljait nem szükséges lakkozni, festeni, vagy speciális ablakápoló szerekkel kezelni. Elegendő víz és kímélő hatású tisztítószerek használata.

www.elegant.deceuninck.com/hu/


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop