Hozzávalók 4 személy részére:
1 fej vöröhagyma, 2 evőkanál apróra vágott gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál ázsiai citromfű, fél teáskanál őrölt kurkuma, 1 evőkanál kókuszzsír, 50 dkg pucolt garnéla rák, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg burgonya, só ízlés szerint, 2 dl kókusztej, 2 liter víz, 1 lime leve
A répát, a petrezselyemgyökeret, a burgonyát megpucoljuk, és 1 centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és a citromfűvel együtt apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymás keverékhez a gyömbért, és kókuszzsíron alacsony hőfokon megpároljuk. Hozzáadjuk a kurkumát, a pucolt rákokat, majd a zöldségeket, felöntjük vízzel, megsózzuk, és 20-30 percig főzzük alacsony hőfokon, fedő alatt. Miután megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a kókusztejet, és további 5 percig főzzük. Tálalás előtt belenyomjuk a lime levét a levesbe.
Hozzászólások