Az elektromos fűtés fajtái

Manapság egyre gyakoribb, hogy az építkezések során elektromos fűtés kerül az új házba. Számos előnye van az egyéb fűtési módokkal szemben, ezért is olyan népszerű például az elektromos padlófűtés vagy az infrafűtés alkalmazása. Ismerkedjünk meg az elektromos fűtés néhány fajtájával és előnyével!

Az elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtésekről mindenkinek az jut legelőször eszébe, hogy rendkívül komfortos, hiszen kellemes meleget biztosít lábunknak, ha mezítláb járkálunk a padlón. A téli napokon jó érzés, ha nem kell teljesen beöltözni otthonunkban, és mégsem fázunk saját lakásunkban. Fürdéskor is komfortosabb érzés, ha zuhany alól kilépve meleg padlóval találkozik a talpunk.
Egy radiátornál vagy egy kandallónál mindig ott van a legmelegebb, ahol a fűtőtest elhelyezkedik, ezáltal nem mindenhol ugyanolyan a hőmérséklet a lakásban. Az elektromos padlófűtés segítségével az egész helyiségben egyenletesen fog eloszlani a meleg, ezért mindenhol kellemes lesz tartózkodni még télen is.

Hatékonyság

A radiátoros fűtési rendszereknél hátrány lehet az, hogy mivel a meleg ilyenkor felfelé száll, ezért a nem megfelelő padlás-hőszigetelés hatására könnyen kiengedheti a ház a meleget. Az elektromos padlófűtésrendszereknél viszont a falak és a padló tartósan el tudja tárolni az összegyűjtött meleget. Az sem elhanyagolható tényező, hogy az elektromos padlófűtés telepítése után, ha átment az ellenőrzéseken, évtizedekig nem kell a karbantartással foglalkozni.

Infrafűtés

Az infrafűtés többféle módon is kialakítható otthonunkban, emiatt nagyon sokrétű a felhasználása. Az infrafűtés nemcsak sokkal egészségesebb, de olcsóbb megoldást is jelent számunkra. Kiépítési költsége sokkal kedvezőbb, mint egy hagyományos fűtési rendszeré. Kialakítása jellemzően infrapanelekkel történik, amelyeket általában a plafonra helyezünk el. Élettani hatásai nagyon kedvezőek, és dizájn szempontjából sem utolsó, az infrafűtés kiépítésénél nem lesznek látható helyen csövek és radiátorok. Nagy előnye, hogy ezzel a technológiával sokkal gyorsabban lehet érezni a meleget a házban, mintha hagyományos fűtést használnánk. Az infrafűtés még abban is eltér a hagyományos fűtéstől, hogy nem a levegőt melegíti fel körülöttünk, hanem közvetlenül a szobában lévő tárgyakat és személyeket.
Érdemes tehát korszerűsíteni a fűtési rendszerünket, vagy egy új ház építésénél célszerű olyan fűtési értékkel rendelkező és költséghatékony rendszert kiépíttetni, mint az elektromos padlófűtés és az infrafűtés, mert hosszú távon biztos, hogy nem bánjuk meg a döntésünket.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop