Átlátható nagyvonalúság

A nagy belmagasságú, háromszintes családi ház egybenyitott terei, faltól-falig ipari ablakai fénnyel töltik meg a színeiben visszafogott otthont. A sötét, girbe-gurba folyosós ház az Imperfect Interiors belsőépítész iroda tervei nyomán született újjá.

A kétgyermekes angol házaspár alig két éve, a covid járvány kellős közepén vásárolta meg londoni családi házát. Mint sokan mások, ők is a bezártságérzés elől menekülve döntöttek úgy, hogy eladják forgalmas belvárosi lakásukat, és kiköltöznek a zöldövezetbe Nyugat-London egyik csendes, kertvárosi részében kezdtek keresgélni, ám a vizitek során kívülről igen mutatós ingatlanok kivétel nélkül mind felújításra szorultak. Nem megijedve a kihívástól, sötét szobái, girbe-gurba folyosói ellenére beleszerettek az egyikbe. Több szakember véleményét is kikérték, végül a trendi és letisztult enteriőrjeiről az angol dizájnmagazinokban gyakran szereplő Beth Dadswell-re, az Imperfect Interiors vezetőjére bízták magukat. Szakmai tapasztalattal a háta mögött Beth-nek nem okozott nehézséget pontosan meglátni a házban rejlő potenciát. „A felújítás előtt ez a csodálatos, viktoriánus kori dekoratív elemekkel bővelkedő ház belülről kissé lehangoló volt. Feladatomul kaptam, hogy egy nyitott életterű, modern otthonná alakítsam, ahol lehet, megőrizve, visszaállítva annak eredeti építészeti jellegzetességeit, mint például a tölgyparketta vagy a stukkók.” – mondja Beth, akinek szakmai tudása engedte látni, mi mindent is lehet kihozni ebből a jó fekvésű ingatlanból. A házaspárral közösen elkészítették az építési és kivitelezési terveket: a ház eredeti arányait és építészeti részleteinek eleganciáját megtartva maximalizálták a terek áramlását.

A nagyobb szabadságérzet érdekében elsősorban a földszinti életteret bővítették az eredetihez képest, így most jóval tágasabb lett, míg az első és második emeleten maradtak az eredeti elrendezés szerinti hálószobák és zuhanyzók. A letisztult enteriőr érdekében Beth arra ösztönözte a családot, hogy szabaduljon meg minden olyan fölösleges tárgytól és bútortól, amiket korábbi életük tartozékaiként nem igazán szerettek, és csak azt tartsák meg, amelyekhez valóban kötődnek. A bútorozást illetően tehát a trendi angol otthonokra oly jellemző modernitás és a klasszicizmus kettőse jellemzi ezt a megújult otthont, amely semmi kétséget nem hagy a tervező tehetsége és hozzáértése felől.

 

Az Imperfect Interiors építőkből, lakberendezőkből és építészekből álló csapata komplett felújítási projekteket vállal el Anglia szerte. A trendek és klasszikus stílus arányosságát szem előtt tartva enteriőrjeikben a hagyományos stílusok keverednek század közepi és vintage darabokkal.
Imperfect Interiors
www.imperfectinteriors.co.uk

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop