A legjobb konyhatrendek 2022

A bohém, színes bútoroktól kezdve a lebegő polcokon át a márvány felületekig idén is rengeteg izgalmas dizájn közül válogathat az, aki építkezik vagy felújítja konyháját. Összegyűjtöttük azokat a konyhatrendeket, amelyeket a 2022-es évben leginkább meghatározóak lesznek. Idén is segít a Konyhakiállítás átfogó kínálata és szakemberei április 22-24. között a Budapest Arénában.

A főzés kinek hobbi, kinek nyűg, de egy biztos: egy finom, saját kézzel készített menüsortól mindenkinek meglágyul a szíve. Ha szeretnénk a család kedvenc életeleit egy igazán dizájnos konyhában elkészíteni, bátran vágjunk bele egy átalakításba!

Változatos frontok
Ha fiatalos konyhabútorra vágyunk, bátran variáljuk a frontok árnyalatait, keressünk színes kiegészítőket, sőt, akár a felső és alsó frontok színe is lehet eltérő, de fontos, hogy azért figyeljünk a harmonikus hatásra! Ha csak felfrissítenénk a bútort, a krétafesték az ideális választás, amivel újra színezhetjük a megunt frontokat. Ha a hagyományosabb irányzatokat kedveljük, jó hírünk van: az egyszerű fa bútorok, sőt, a sötétebb árnyalatok is reneszánszukat élik.

Trendi látvány csempével
A színes konyhák hódításának köszönhetően bátran párosíthatunk pasztell színű csempét színes fugával. A pultok, szigetek burkolása is történhet kisebb méretű csempével, ami lehet matt, fényes vagy rusztikus. Kövekkel és márvánnyal kifejezetten elegáns hatást érhetünk el a konyhában, és ha nyitottak vagyunk a különlegesebb megoldásokra, apró elemekből álló burkolatot is választhatunk. A csíkos, mozaik hatású hátlapok, a sötét fa és a helyenként felbukkanó fémes részletek a 70-es évek amerikai konyháit idézik meg. A hullámos fapanelek extravagáns külsőt adnak a konyhának, akárcsak a szabálytalan vagy mozaikszerű elrendezésű padlólapok.

Elegancia mindenek felett
A fentebb említett bohém, színes dizájn mellett számos olyan megoldással is találkozhatunk a Konyhakiállításon, amivel garantált az impozáns, elegáns hatás. Ha szekrény helyett lebegő polcokat választunk, szellősebbé válik a konyha, ráadásul dekoratív kiegészítőket, műtárgyakat is pakolhatunk ide, sőt, az a legjobb, ha ezek a polcok inkább az esztétikumot szolgálják a praktikummal szemben. Látványos erezetű és különleges árnyalatú kövekkel szintén elegáns és egyedi karaktert adhatunk a konyhának. A sötét – matt és fényes – színek drámai hatást keltenek, ezeket fémes elemekkel kombinálva igazán ütős eredményt adnak.

Funkcionalitás és dizájn egyben
Miért ne lehetne a tűzhely vagy a páraelszívó (is) a konyha éke? A rusztikus és vintage hangulatú gáztűzhelyek mellett a különleges zománc és kerámia mosogatók, valamint a hatalmas, látványos elszívók is divatosak. Ha konyhaszigetünk van, a bárszék helyett választhatunk padot, akár mellé vagy alá, de akár a sziget részévé is válhat, a térkihasználás érdekében. Ha tehetjük, alakítsunk ki kamrát, hogy legyen lehetőség hosszabb távra is élelmiszereket tárolni otthon, de e célra megfelelő egy nagyobb kamraszekrény is megteszi.

További lehengerlő ötletekért és praktikus megoldásokért látogasson el a Konyhakiállításra, ahol garantáltan mindenki megtalálja a fogára való enteriőrt szakértő kiállítóink jóvoltából. Április 22-24. között izgalmas trendek, exkluzív újdonságok és fantasztikus nyeremények várják a látogatókat, és egy 2,5 millió forint értékű egyedi tervezésű konyhabútor is gazdára talál.

www.konyhakiallitas.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop