Somat, Pur márkák és az UNICEF Globális Élelmezési Programja

A Henkel két márkája, a Somat és a Pur is részt vállalt az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF Globális Étkezési programjában, amely azon dolgozik, hogy a rászoruló gyermekeknek, családoknak és közösségeknek hozzáférést biztosítson az egészséges és tápláló ételhez. A program célja a fogyasztók aktív bevonása Európában: „1 termék = 1 egészséges étkezéshez való hozzájárulással”.

somatpurmarkak 720

Semmi sem hozza közelebb egymáshoz az embereket, mint egy jó, közös étkezés. A Henkel az első német fogyasztási cikkeket gyártó vállalat, amely az étkeztetés területén egy multinacionális adománygyűjtő kampányban együttműködik az UNICEF-fel: a Henkel Laundry & Home Care márkái, a Somat és a Pur összeálltak a szervezettel, hogy világszerte javítsák a gyermekek étrendjét a jobb és egészségesebb fejlődés érdekében. A partnerség része a márkák részvétele az #enjoytogether kezdeményezésben – társadalmi befolyásoló és partnerségi aktivitáson alapuló közös globális kommunikációs platform mindkét márka esetében. Az alacsony és közepes jövedelmű országokban hat gyermek közül mindössze egy részesül minimálisan elfogadható étrendben, és közel 50 millió gyermeket fenyeget az akut alultápláltság.
Az UNICEF-fel való partnerség 2019-ben lépett életbe tíz országban: Németország, Olaszország, Spanyolország, Törökország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia és Horvátország. Az együttműködés célja közel 30 millió egészséges étkezéshez való hozzájárulás biztosítása, a minőségi ételek elérhetőségének javítása. Magyarországon a kezdeményezésben az összes Somat és Pur márkák termékei részt vesznek, az „1 termék = 1 egészséges étkezéshez való hozzájárulás” elvét követve a márkák megvásárlásával a fogyasztók is segítik a rászoruló gyermekeket és közösségeket. Ez magában foglalja az egészségügyi intézményekben és közösségekben élő anyák és gondozók oktatását, az élelmiszerek vitaminokkal és ásványi anyagokkal való dúsítását, a szoptatás és a kiegészítő táplálkozás támogatását, valamint a súlyos akut alultápláltságú gyermekek kezelését.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop