Milyen lenne a házunk alumínium tető alatt?

Egy alkalmazás segítségével körülbelül három perc alatt feldobhatunk egy egyszerű családi ház látványát, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen is lenne a házunk elegáns vagy trendi PREFA tető alatt. A cég ingyenes fotószerviz-szolgáltatásával könnyedén megnézhetjük új vagy felújítandó otthonunkat számtalan színben választható, viharálló, környezetkímélő és tartós fémtetővel.

milyenlenneahazunkaluminium 720

Tévhit, hogy egy fémfedésű házban nyáron melegebb van, hiszen ez nem csupán a külső héjazat anyagán, inkább a tető megépítésén múlik, azokon a rétegeken, lécezésen, deszkázaton, hőszigetelésen, amelyek a bel- és külteret egymástól elválasztják. Egy viszont biztos: kevés olyan sokrétűen és kreatívan felhasználható, tartós és viharálló tetőfedő megoldás létezik, mint az alumínium tetőfedő anyagok, amelyek ökológiai lábnyoma meglepően alacsony. Tehát, ha fontos számunkra környezetünk, a fémlemezfedésen mindenképpen érdemes elgondolkodni.

Formák és színek sokasága
Van, aki könnyedén el tudja képzelni otthonát egy új tetővel, de mivel a ház e részét biztosan nem évente újítjuk fel, a PREFA alumínium tetőfedő-modelleket ki is próbálhatjuk házunkon. Csupán néhány egyszerű lépés az online elérhető rendszerrel, és máris könnyebb a döntés: zöldes vagy fekete, a vörös valamely árnyalata, esetleg fehér? Nézzük meg, hogyan mutatnának ezek a színek saját otthonunkon!
De mielőtt még belevágunk a tervezésbe, tekintsük át, miért is előnyös az alumíniumlemez fedést választani! Az alumínium a formák és színek területén rengeteg megoldást kínál. Szinte bármilyen építészeti igényre van megoldás a termékvariációk sokszínűségének köszönhetően, a tetőn és a homlokzaton akár egyedülálló effektusok is létrehozhatók. Ehhez remek kiindulási pont a PREFA több mint 25 alapszínből álló színpalettája, így a formák mellett a színvilágot tekintve is kedvünkre variálhatunk.

milyenlenneahazunkaluminium 1
Önt is érinti a klímaszorongás?
Akár új építésről akár felújításról van szó, ha szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, akkor az alumínium több okból is ideális választás. Az alumínium 100 százalékban újrahasznosítható anyag, és a PREFA a gyártás során már eleve jelentős részben újrahasznosított alumíniumot használ. Az újrahasznosítás energiaigénye az új anyag előállítási energiaigényének csupán 5 százaléka, így ez jelentősen csökkenti a környezetterhelést. Az alumíniumlemezek könnyűek, az alacsony önsúlynak köszönhetően pedig a szállítás során takaríthatunk meg energiát, amely kevesebb CO2-kibocsátással is jár. Az alumínium tehát egy mérföldekkel kedvezőbb ökológiai mérleget eredményez, mint más hagyományos tetőké.

milyenlenneahazunkaluminium 3

Napsütés ellen
A napsugárzás éppen a klímaváltozás miatt érezhetően egyre erősebb, az UV sugárzás gyakran magas. Az alumínium, mint alapanyag erőssége mellett az egyedülálló rögzítési mód is hosszú élettartamot eredményez – szinte az örökkévalóságig tart. Az említett rögzítési mód segítségével az épületburok kellően ellenálló, vízzáró lesz, és az időjárás viszontagságai falakon kívül maradnak. A kiemelten jó UV-állóság kulcsa az a P.10 bevonat, amely valóban hosszú távon gondoskodik a masszív időjárásállóságáról és a felület színtartóságáról.

milyenlenneahazunkaluminium 2
Hosszútávra tervez?
Az alumínium felülete a rajta képződő oxidrétegnek köszönhetően rozsdamentes és korrózióálló, ráadásul a PREFA lemezeket kétrétegű beégetett lakkozás is védi. A lakkréteg formálható, időjárásálló, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak, egy-egy jól megépített fémtető így akár több generációt is kiszolgálhat. Erre számos csodaszép példát találhatunk például a világhírű Mariazellben és környékén, ahol az akár 80 éves épület PREFA lemezei mára kifejezetten szép díszeivé váltak a műemléki épületeknek.

milyenlenneahazunkaluminium 4

Ha szeretné látni, hogyan nézne ki a háza egy PREFA tetővel vagy homlokzattal, vegye igénybe a PREFA ingyenes fotómontázs-szolgáltatását az alábbi linkre kattintva!

Ingyenes fotómontázs szolgáltatás: https://www.prefa.hu/epittetok-es-felujitok/uegyfelszolgalat/fotoszerviz-az-oen-hazanak-prefa-elonezete/ingyenes-fotomontazs/


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop