A tavasz lehelete

Egy nem éppen sikeres felújítás után fordultak Németh Irén lakberendezőhöz a 60 négyzetméteres lakás tulajdonosai, akinek kompromisszumok árán ugyan, de sikerült friss, szerethető otthont teremtenie.

Budapest második kerületében egy körfolyosós ház 60 négyzetméteres lakásában leltek otthonukra megbízóim, amelyet rossz, lelakott állapotban vettek birtokba. Saját elképzelésük szerint azonnal felújításba fogtak, ám a végeredménnyel szembesülve nem voltak elégedettek. Így belátták, hogy a további „otthonteremtési” folyamathoz szakember segítségére van szükségük, ekkor kerestek meg engem. A szakmai tudás tehát, mint minden területen, nagyon fontos, hiszen sok bosszúságtól, csalódástól, plusz költségtől kíméli meg az ügyfeleket, akik kisebb vagy nagyobb mértékben, de szembesülni kényszerülnek a hibákkal, holott sok pénzt, időt, energiát szenteltek a szép, harmonikus végeredmény elérésére. Jelen esetben a padozat, a fürdőszoba, a falszínek, a konyhabútor adottak voltak, amelyeken ügyfeleim már nem akartak változtatni, így tehát a meglévő alapokat figyelembe véve kellett tervezésbe fogni.

A berendezést és a stylingot illetően a a házaspártól szabad kezet kaptam, teljes mértékben rám bízták a munkát, bizonyos anyagi keretek között. A tervezés során két dolog indította el a fantáziámat: az egyik egy régi kedvencem, a pávazöld étkezőszék, a másik pedig a fürdőszoba barnás árnyalata. Ez adta az ötletet a barna-fehér marhabőr szőnyegre, ami a nappali egyik szembetűnő darabja lett. Mindezt a kék színnel megbolondítva született meg az igazán üde, friss hangulat. A lakásba lépve azonnal a konyhába csöppenünk, ami nem túl ideális, hiszen egyúttal ez az előszoba is. (Ennek ellenére manapság a felújítás során sokszor alkalmazzák az efféle tér kialakítását.) A cipő, kabát, kulcs stb. elhelyezésének megoldására nem volt hát túl sok lehetőség, ezért a konyhabútorral szemközti fal funkcionál előszobaként, ahol egy pávazöld színű kis pad, fogas, fémvázas, üveg lerakóasztal és egy nagy tükör segíti a reggeli indulást és az esti megérkezést.

Az étkező és a nappali egy légtérben van, gyakorlatilag csak a padlóburkolat különbözősége érzékelteti a funkcióváltást. A hálószoba kialakításánál is maradt a kék-arany színösszeállítás, ami, bár kevésbé és más árnyalatban, de megtalálható minden helyiségben. Az arany eleganciát ad, melegséget áraszt, míg a szemet gyönyörködtető kék bársony, kárpitozott fejvég arany szegecsekkel emelkedett látványt nyújt. Szonja és Péter évek óta élnek Budapesten, ez idő alatt számtalan helyen laktak már. Annak ellenére, hogy az átalakítás nem egészen úgy sikerült, ahogy azt szerették volna, amikor azonban a lakást teljes szépségében, bebútorozva meglátták, beleszerettek, és hosszú távra tervezik itteni életüket.

A lakberendezés, dekorálás számomra igazi szenvedély, áthatja mindennapjaimat. Úgy tekintek rá, mint örömforrásra. Utazásokon vagy utcán sétálva inspirálódok, színek, formák, textúrák varázsolnak el, indítanak el bennem víziókat a születendő enteriőrökhöz. atavaszlehelete portre
Németh Irén
lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop