Faházak környezetbarát szigetelése

Napjaink felfokozódott lakásépítési kedve és az építőipari kapacitáshiány is mind több otthonteremtő érdeklődését felkeltette a gyors és gazdaságos könnyűszerkezetes építési mód iránt. A favázas készházak hőszigeteléséhez kitűnő a környezetbarát, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyaggal gyártott Knauf Insulation ECOSE® ásványgyapot.

fahazakkornyezetbaratszigetelese 720

A fa egyike azoknak az első alapanyagoknak, amelyből őseink a lakhelyüket építették, és alkalmazása az építőiparban ma is töretlen. A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, az újrafelhasználási és a környezetvédelmi pozíciója is előnyös, előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete.

fahazakkornyezetbaratszigetelese 1

A Németh-Fa Kft. (Lenti) a legmodernebb CNC technológiával állít elő minőségi faipari termékeket, legyen szó fa nyílászáróról, svédpadlóról, tetőszerkezetről vagy faházról. A megnövekedett lakásigények kielégítésében a Németh-Fa Kft. is részt kívánt vállalni, ezért a cégnél a faházgyártás terén nagyobb hangsúlyt kapott a gyártóüzemben panelba szerelt, favázas „készházak” gyártása, egyedi esetekben a favázak helyszíni szerelése is.

fahazakkornyezetbaratszigetelese 2
A cég által kialakított épületszerkezetekkel kiváló hőtechnikai tulajdonságokat érhetünk el a lakóépületeknél. Homlokzati falszerkezeteknél a külső és belső kéreg közé akár 30 cm vastag hőszigetelés is kerülhet. A külső hőszigetelő farostlemezkéreggel együtt összesen 34-36 cm hőszigeteléssel 0,15 W/m2K súlyozott hőátbocsátási tényezőjű falszerkezetet lehet kialakítani. Hasonló felépítéssel készülhet a zárófödém vagy tetőtér beépítés esetén a tetőszerkezet is.
A panelek hőszigeteléséhez elsősorban a Knauf Insulation ECOSE® technológiával gyártott ásványgyapot termékeket használják, jellemzően az Unifit 035 ill. MPN Plus 037 szigetelőanyagokat beépítve. Ezzel a technológiával és anyagokkal gyorsan és gazdaságosan lehet építkezni, és nem jelent problémát a hamarosan életbe lépő előírások szerinti „közel nulla energia igényű” épületek építése sem. Mindezen tulajdonságok igazak a környezettudatos, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – ECOSE® technológiával – készülő Knauf Insulation ásványgyapot szigetelőanyagokra is, így ezen termékek alkalmazása kézenfekvő választás a favázas készházak gyártásánál.

 

kanufnewlogo


 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop